03 / 05 / 2024

Ucuz un desteği sona erdi, ekmeğe zam kapıda! Ekmek 8 liraya çıkabilir!

Ucuz un desteği sona erdi, ekmeğe zam kapıda! Ekmek 8 liraya çıkabilir!

Geçen yıllarda ‘yoksul ekmek yiyebilsin’ diye fırıncılara sağlanan ucuz un desteğinin 31 Mayıs’ta sona ermesinin ardından ekmek fiyatlarının zamlanacağı belirtiliyor. Fırıncılar yüzde 50 ile 60 arasında zam bekliyor.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından yeni Bakanlar Kurulu’nun belirlenmesi ve yeni ekonomi yönetiminin açıklanmasıyla piyasalardaki belirsizlik ortadan kalktı ama çarşı pazardaki yangın henüz sönmedi. Üstelik ucuz un desteğinin sona ermesi nedeniyle yakında ekmeğe zam kaçınılmaz görünüyor.

Ucuz un desteği sona erdi, ekmeğe zam kapıda! Ekmek 8 liraya çıkabilir!

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberinde, yeni ekonomi yönetiminin ilk kemer sıkma adımının ucuz ekmeği vurduğu belirtildi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ‘yoksul ekmek yiyebilsin’ diye uygulanan ucuz un desteğine seçimlerin ardından son verildiği belirtilirken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un desteğin kaldırılması sonucu 50 kilogramlık bir çuval ekmeklik unun fiyatının 350 liradan 500-550 lira bandına yükseldiğini açıkladı. Un fiyatlarının yanı sıra temmuzda zamlanacak asgari ücretle birlikte ekmek maliyetlerinin de daha da yükseleceğini belirten Balcı, ekmek zammı için önümüzdeki günlerde odaların resmi başvuru yapacağını aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön