29 / 04 / 2024

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş'in açıklamasına göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8.864 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 28.875 TL'ye yükseldi. İşte detaylar...



TÜRK-İŞ araştırmasının 2023 Ocak ayı sonucuna göre; gıda fiyatları aylık yüzde 9.02 artarken, yıllık yüzde 108.57 arttı. Yapılan açıklamaya göre aynı ayda, açlık sınırı 8.864,48 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı ise 28.874,55 TL'ye çıktı.

TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarış bir önceki aya göre yüzde 9,02 oranında artış gösterdi. Son on iki ay dikkate alındığında kayda geçen değişim oranı yüzde 108,57 oldu. On iki aylık ortalamalara göre; değişim oranı yüzde 109,77 olarak hesap edildi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 8.864,48 Türk Lirası’na, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 28.874,55 Türk Lirası'na, bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 11.556,56 Türk Lirası'na yükseldi. Özellikle son birkaç yıldır ekseriyetle düşük gelirli hane halklarını etkileyen yüksek gıda enflasyonunun önüne geçilebilmesi adına çeşitli önlemler alındı."


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön