15 / 05 / 2024

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı, asgari ücreti geçti! İşte son rakamlar...

Türk-İş'in açıklamasına göre; 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 8.864 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 28.875 TL'ye yükseldi. İşte detaylar...



Türk-İş, açıklamasının devamında şunlara da değindi:

"Fakat bütün bu önlemler ve daha fazlası çözüm olmadı. Cumhuriyetin 100. yılının ilk ayında yıllık gıda enflasyonu yüzde 108’e, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı olan “açlık sınırı” ile “asgari ücret” arasındaki fark şimdiden 360 TL’ye çıkmış  oldu. Çözümler  sorunların başladığı yerde, üretim alanlarında, yani tarlada ve ahırda aranmalıdır.

Bir ayda kuzu etinde yüzde 16, dana etinde yüzde 8, balıkta yüzde 10, tavukta yüzde 9, yumurtada yüzde 4 fiyat artışı oldu. Baklagillerden fasulye, nohut ve yeşil mercimek fiyatları sınırlı düzeyde yükselme gösterse de kırmızı mercimek fiyatı geriledi.

Ankara’da 200 gramlık beyaz ekmek bu ay yüzde 25 artışla 5 TL’ye, 200 gramlık kepek, tam buğday, çavdar ekmeklerinin fiyatları ise gelen son zamla birlikte 8 TL’ye yükseldi. Meşhur  Ankara  simidi Ağustos ayının ardından bu ay gelen yüzde 40 zamla 7 TL’ye yükseldi.

Bir ayda bulgur yüzde 6, makarna yüzde 5, un yüzde 8 zamlandı. Pirinç ve irmik fiyatları hafif geriledi.

Temel yağ ürünlerinin bulunduğu grupta; Dünyada palmiye yağındaki fiyat düşüşü ve Ukrayna’dan Türkiye’ye yapılan ayçiçek yağı sevkiyatlarının hızlanmasıyla ayçiçek yağının fiyatı yüzde 6 geriledi. Zeytinyağı yüzde 7 zamlanırken, margarin ve tereyağı fiyatları sabit kaldı.

Bir ayda tuzun fiyatı yüzde 28, balın yüzde 27, ıhlamurun yüzde 18, reçelin yüzde 5 arttı. Yeşil zeytin ve siyah zeytin hafif arttı. Baharatlar, çay ve şeker fiyatı değişmezken, salça fiyatları yüzde 5 azaldı."

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

2.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! EYT'lilere promosyon...
Memur emeklilerinin zam farkları ne zaman ödenecek? İşte o tarih...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön