29 / 04 / 2024

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar bulunuyor. Peki bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...



Yüksek emekli maaşı alabilmek için çalışılan dönemler büyük önem taşıyor. Emeklilik hesabı yapılırken 3 dönem arasında geçen hizmetlerin emekli maaşına yansıması açısından büyük etkisi bulunuyor. Bu dönemler ise;

* 31.12.1999 tarihine kadar olan dönem,
* 01.01.2000 ila 30.09.2008 tarihine kadar olan dönem,
* 30.09.2008 tarihinden sonraki dönem.

EMEKLİ OLURSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Emekli maaşları vatandaşların sigortalı çalıştığı süre ve bu süre zarfında ödedikleri prim miktarı gibi bazı farklı değerler dikkate alınarak hesaplanıyor. Buna göre uzun süre çalışma hayatında bulunan yüksek primler ödenen kişiler daha yüksek maaşlar alıyor.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

SSK'ya bağlı olarak çalışanların emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi sayfasından yapılabiliyor. Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi ise e-Devlet portalı üzerinden hesaplanabiliyor. İşte hesaplama sayfaları...Emekli maaşını hesaplamak isteyen 4A (SSK) emeklisi kişilerin yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresini ziyaret ederek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgileri doldurarak sorgusunu tamamlamaktır.

Ayrıntılı bilgi için: uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön