08 / 05 / 2024

Memur emeklilerinin zam farkları ne zaman ödenecek? İşte o tarih...

Memur emeklilerinin zam farkları ne zaman ödenecek? İşte o tarih...

Memur emeklilerinin merakla beklediği haber nihayet geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur emeklilerinin alacağı zam farkı ve ek gösterge farkının 27 Ocak'tan itibaren ödenmeye başlanacağını açıkladı. İşte diğer detaylar...



Çalışma Bakanlığı, Emekli Sandığı kapsamında 2,3 milyon kişiye 7,8 milyar Türk Lirası ek gösterge farkı ödeneceğini ve 15 Ocak itibarıyla oluşan ek gösterge farklarının 27 Ocak'ta hesaplara yatmaya başlayacağını açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak ödemelere 27 Ocak 2023 Cuma günü başlanacaktır. Buna göre;

A-Aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,
B-Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;
•1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,
•2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,
•3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Bu kapsamda 2.384.079 kişiye ek gösterge farkı dahil ödenecek Fark tutarı 7,8 Milyar TL’dir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK) ve 4/1-(b) (BAĞKUR) bentleri kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları zamlı olarak ödeme günlerinde ödemelerin hesaplarına gönderilmeye başlanmıştır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön