27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödemeleri her sene yılda iki taksit halinde ödeniyor. Buna göre 2013 yılında emlak vergileri 2. taksit ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi takvimi....



Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinden sahip olduğu gayrimenkuller için alınan vergilere deniyor. Emlak Vergisi Kanununa göre söz konusu vergi kimi gayrimenkul sahiplerinden alınmıyor.


Emlak vergisi muafiyetleri:

Emlak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan şartlar ve özellikler şu şekilde sıralanıyor; İlk olarak 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve ayriyetten yazlık eve sahip olmama şartı aranıyor. Bu şarta uygun olan aşağıdaki özelliklere sahip gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri içerisinde gerçekleşecek. Buna göre ikinci taksit ödemelerinin başlamasına yaklaşık 5 gün bulunuyor.


Emlak vergisi yükümlüleri ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Eğer belediye e-belediye sistemini kullanıyorsa, ödeme internet üzerinden de yapılabiliyor.


Ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



Emlak vergisi hangi hallerde ödenmez?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön