28 / 04 / 2024

emlak vergisi muafiyetleri

emlak vergisi muafiyetleri

Emlak vergisinde kimi malikler vergi ödemelerinden tamamen muaf olabildiği gibi, indirimli emlak vergisinden de yararlanabiliyor. İşte emlak vergisi istisnaları..

Emlak vergisinde muafiyetlere dikkat!

Emlak vergisinde ikinci taksit dönemi başlarken; uzmanlardan 'Muafiyetlere dikkat' uyarısı geldi. Emlak vergisinde başta emekliler olmak üzere pek çok kesime muafiyet tanınıyor.

Emlak vergisinden muaf olmak için ne yapmalı?

1319 sayılı kanun gereğince vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyet koşullarına sahip ev sahipleri emlak vergisi ödemiyor. Peki, emlak vergisinden muaf olmak için ne yapmalı?

Kooperatifler emlak vergisi öder mi?

Vergi ödemeleri bazı hallerde indirimli olarak yapılırken, bazı hallerde de tamamen muaf olunuyor. Kanun kapsamında yer alan bazı kurum ve kuruluşlar vergiden muaf tutuluyor. Peki, kooperatifler emlak vergisi öder mi?

Tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir?

Emlak vergisinde muafiyet şartları nelerdir?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için muafiyet bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak adlandırılan vergi muafiyetinden kimler yararlanabilir? Emlak vergisinde muafiyet şartları nelerdir? İşte muafiyet koşulları..

Emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi muafiyeti olanlar; geliri olmayan emekliler, işsizler, ev hanımları, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri oluyor. Bu kişiler belediyeye başvurup beyan etmeleri halinde emlak vergisi ödemiyor...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödemeleri her sene yılda iki taksit halinde ödeniyor. Buna göre 2013 yılında emlak vergileri 2. taksit ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi takvimi....

Emlak vergisi hangi hallerde ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin sahip oldukları taşınmaz mallar için her sene belli oranlarda belediyeye vergi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisinde bazı muaflıklar da bulunuyor. Buna göre emlak vergisi hangi hallerde ödenir?

Emlak vergisi hangi hallerde ödenmez?

Emlak vergisi ile ilgili yapılan yasal düzenlemelere göre, söz konusu vergiyi belirlenen özelliklere sahip gayrimenkul sahipleri ödemiyor. Peki emlak vergisi hangi hallerde ödenmez? İşte yanıtı...

İşsizler emlak vergisi öder mi?

Tek bir evi olan işsizler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor mu yoksa işsizler emlak vergisi öder mi? Emlak muafiyetleri ile ilgili kanun kapsamında yer alan hükümler haberimizde...

Emlak vergisi 2013!

Bir gayrimenkulünüz var ancak, emlak vergisinden muaf tutulup tutulmadığınızı bilmiyorsanız; yahut vergi yükümlüsü iseniz ve de ne kadar vergi ödeyeceğinizi bilmiyorsanız sorularınızın yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yarın!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yarın. Emlak vergisi yükümlülerinden vergi borcunu ödemeyen kalmasın...

2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak sahiplerinin yılın belli dönemlerinde devlete sahip olduğu gayrimenkuller için vergi ödemesi gerekiyor. Peki söz konusu 2013 emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi taksitli ödeme!

Gayrimenkul sahipleri, her yıl devlete ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisini taksitli bir şekilde ödeyebiliyor. Emlak vergisi taksitli ödeme ve detayları...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Gayrimenkuller için her sene emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Emlak vergisi kapsamında meskenler için bazı muafiyet ve indirimler söz konusu oluyor. Peki, konut emlak vergisi muafiyetleri nelerdir?

Emlak vergisi mükellefi miyim?

Emlak vergisinde kanunen bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, emlak vergisi mükellefi miyim? Yoksa emlak vergisi mükellefi değil miyim diyorsanız işte emlak vergisi muafiyetleri..

Organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide geçici vergi muafiyetleri bulunuyor. İşte organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti...

Yeni ev alanların 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisinde belli bir süre boyunca indirimli vergi avantajından yararlanabiliyor. Peki, yeni ev alanların 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti var mı? İşte emlak vergisi muafiyetleri..

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

Yeni ev için emlak vergisi ödenir mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için bazı muafiyetler uygulanıyor. Peki, emlak vergisinde mesken muafiyetleri nelerdir? Yeni ev için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi arsa muafiyeti!

1319 sayılı Kanun gereğince gerekli koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisi arsa muafiyeti var mı? Arsa vergisi muafiyetleri nelerdir?

Mesken emlak vergisi hesaplama!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki yalnız meskeni olanlar nasıl vergilendiriliyor? Mesken emlak vergisi muafiyetleri nelerdir? Mesken emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi muafiyetleri 2014!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergi ödemelerinde kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi muafiyetleri 2014...

Tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında tek meskeni olan işsizler emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...

Bir evi olanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ödemelerinde sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki emlak vergisi muafiyetlerinden kimler faydalanır? Bir evi olanlar emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi muafiyetleri...

Emlak vergisi emekli muafiyeti!

Emlak vergisi, her yıl gayrimenkul sahiplerinden alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında emekliler de bulunuyor. İşte emlak vergisi emekli muafiyeti ile ilgili hükümler...

emlak vergisi muafiyetleri Haberi

emlak vergisi muafiyetleri

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergiyi gayrimenkul sahipleri her sene iki eşit taksit halinde ödüyor.


Vergi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor.


Emlak vergisinde bazı istisnalar bulunuyor. Koşulları taşıyan malikler vergi ödemelerinden tamamen muaf olabildiği gibi, indirimli emlak vergisinden de yararlanabiliyor. Emlak vergisi istisnaları şu şekilde sıralanıyor.


1. İlk sene emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi sorumluluğu taşınmazın satın alındığı tarih eden sene başlıyor. İlk sene vergi sorumluluğu eski mal sahibinde oluyor. Örneğin 2017'de taşınmaz alan kimseler bu sene emlak vergisi ödemiyor. Ödemeler 2018'de başlıyor.


2. Konut emlak vergisi muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu’nun 8. maddesine göre, mesken sahiplerinden geliri olmayanlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Bu muafiyetten...