02 / 05 / 2024

2.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! EYT'lilere promosyon...

2.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! EYT'lilere promosyon...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarına göre, EYT'liler ilk maaşlarını 1 Mart günü alacaklar. Bankalar da bu açıklamanın ardından EYT'liler için promosyon tekliflerini duyurdu. İşte detaylar...



EYT düzenlemesi EYT kanun teklifi Pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacak ve ardından da Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Yasal süreçle ilgili yol haritasının netleşmesiyle birlikte bağlanacak maaşlar hesaplanmaya, ayrıca EYT kapsamında olup da çalışmaya devam edenlerden 1 yıl ve üzeri çalışma süresi olanlar kıdem tazminatlarını araştırmaya başladı.

Bütün bunlara ilave olarak ilk etapta emekli olacak 2.2 milyon vatandaş promosyonu da unutmadı. İlk maaşını mart ayının başında alacak EYT’li emekliler bankalarla pazarlığa oturacak ve maaş tutarlarına göre promosyon talebinde bulunacak. Bankalar da müşteri sayısını yükseltmek için şimdiden promosyon çalışmaları yapmaya başladı.

Şu an pekçok banka 7 bin 500 TL'ye kadar promosyon veriyor. CNN'de yer alan habere göre; bu rakamların enflasyonist bir ortamda çok düşük kaldığını söyleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nden Meral Karadağ, “Bankalar da dahil herkes yasanın çıkmasını bekliyor. Fakat biz bankalarla görüşmeye başladık bile. Asgari ücret dahi 8 bin 500 TL iken, 7 bin 500 TL promosyonu kabul edemeyiz. Bankaların promosyon ödemelerinde 20 bine kadar çıkması gerektiğini düşünüyoruz. En yüksek promosyonu verenle anlaşırız” ifadelerini kullandı.


EYT düzenlemesi sonrasında emekli olan vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet’ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK’dan seçebilecekler. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön