28 / 04 / 2024

A-S Investment, 2020'de Katar ve Irak'a açılacak! 

A-S Investment, 2020'de Katar ve Irak'a açılacak! 

Yatırım danışmanlığı şirketi olarak kurulan A-S Investment, 2020’de büyüme hedefinin minimum yüzde 5 ve üzeri olarak belirledi. A-S Investment Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, 2020 yılında Katar ve Irak'a da açılacaklarını belirtti...



A-S Investment, 2020'de Katar ve Irak'a açılmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, Katar ve Irak'a açılma sebebiyle 2020 yılından umutlu olduklarını ifade etti. Forbes Dergisi'nde yer alan habere göre, Uğur Akkuş, A-S Investment yatırımları, 2020 hedefleri ve yatırım planları hakkında açıklamalarda bulundu. 

1962’den bu yana Türkiye’de üç kuşaktır ticaretle meşgul olan bir ailenin ticari bilgi, birikim ve sermayesinden oluşan A-S Investment, yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin kalkınmasına destek olmaya devam ediyor. A-S Investment Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, 2020 yılında Katar ve Irak’a açılım yapmayı hedeflediklerini söylüyor.

A-S Investment hakkında bilgi verebilir misiniz?

A-S Investment 2007 yılında ilk olarak yatırım danışmanlığı şirketi olarak kuruldu. Hedefimiz Körfezden gelen sıcak parayı Türkiye’deki yatımlarla buluşturarak ürettiği iş gücü ve katma değer ile insanlarımıza faydalı olmak. Ayrıca sıcak paranın faize ya da fonlara girmesi yerine reel sektöre, girişimcilere ve proje sahiplerine aktarılmasını amaçlıyoruz. Firmamız, 1950’lerden beri ticaretle uğraşan bir ailenin üçüncü kuşağının münferit girişimi olarak kuruldu. Amacımız finans sektöründe Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek ve öncü olmak. 2007 yılında bir yatırım danışmanlığı şirketi olarak kurduğum şirket, bugün 18 yurtiçi, üçü yurtdışı toplam 21 şirketten oluşuyor. A-S Investment; inşaat, gayrimenkul geliştirme ve satış, bankacılık ve fınans, yatırım danışmanlığı, enerji, üretim, ihracat, turizm, medya ve iletişim gibi önemli ölçüde potansiyel barındıran ve gelecek vadeden sektörlerde de faaliyet gösteren bir holding şirketi haline geldi. Kurulduğumuz günden bu yana 3,5 milyar dolar sermaye hareketine aracılık ettik, ülkesinde lider ve öncü durumda olup her geçen gün büyüyor. Hedefimiz 2023 yılında kadar 10 milyar dolar sermaye hareketine aracı olmak ve Türkiye’ye Körfezden 6,5 milyar dolar daha yatırım getirmek.

A-S Investment'ın genel olarak 2020 hedefleri neler? Büyüme, yeni coğrafyalara girme, hacim gibi farklı kriterlerde 2020 yılı planlarınızı alabilir miyiz?

2020’de büyüme hedefimiz minimum yüzde 5 ve üzeri olacak diye planlıyoruz. 2020 yılında Katar ve Irak’a açılım yapmayı hedefliyoruz. Bu iki büyük pazara açılma sebebiyle 2020 yılından oldukça umutluyuz.

Ülkemize yatırım için daha çok hangi ülkelerden yatırımcılar geliyor? A-S Investment olarak yatırımcılara ne vaat ediyorsunuz?

Türkiye’ye en çok Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirliklerinden yatırımcılar geliyor. Bu yatırımcılar Türkiye’nin karlılığını ve büyüme potansiyelini biliyor. Türkiye’de bankacılık sektörü oturmuş, beş devlet kurumu tarafından denetleniyor. Uluslararası nitelikte çalışan sağlam ve güvenilir bulunuyor. En büyük vaadimiz; Türkiye’nin son 20 yılda olan büyüme hızı ve bölgede yapmış olduğu ciddi ekonomik reformlardır.

Ortadoğu'dan Türkiye'ye sizin kanalınızdan toplamda ne kadarlık bir yatırım geldi? Projeler ve yatırım değerleri hakkında bilgi verir misiniz?

Ortadoğu’dan Türkiye’ye son 13 yılda bizim kanalımızla 3,5 milyar dolar yatırım geldi. Bunun yüzde 75’i gayrimenkul finansmanı. Geri kalanı ise bankacılık ve finans sektörü.

Şu sıra yeni bir heyecanınız var, bir kitap yazdınız... Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Evet, “Süper Güç Türkiye” isminde bir kitap yazdım. Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projeydi ve nihayet artık bu ay raflardaki yerini aldı. Kendi hayat hikayem ve iş tecrübelerimi anlattığım, tek solukta okunabilecek bir motivasyon kitabı. Kitapta ülkemizin ne kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu, gençlerin umutlarını yitirmeden ülkelerine ve kendilerine güvenerek her zorluğu yenebileceklerini yazdım.


Geri Dön