30 / 04 / 2024

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.



Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, nakit ödemelerde 10 bin euro sınırı ve bin euronun üzerindeki kripto işlemlerine sıkı denetleme konusunda anlaştı. Kara para ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında suçluların kara para aklamasını zorlaştırmak amacıyla AB ülkelerinde büyük meblağlardaki nakit ödemeler sınırlandırıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön