Ekonomi

AB kararı brent petrol fiyatını uçurdu! Brent petrol ne kadar? Petrolün varilinde son durum...

AB ülkelerinin Rus ham petrol sevkiatının büyük çoğunluğunu durdurmak üzere anlaşmaya gitmesi ile bugün brent petrol fiyatları uçtu. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varil fiyatında son durum 31 Mayıs 2022...  Öte yandan Çin'deki koronavirüs vakalarına yönelik gelen olumlu açıklamalar endişelerin azalmasını sağladı ve petrol fiyatlarında yükseliş hızlandı

Brent petrol fiyatları bu sabah Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatını azaltmak konusunda anlaşma sağlamasından sonra yükselişe geçti. 

Öte yandan Çin'deki koronavirüs vakalarına yönelik gelen olumlu açıklamalar endişelerin azalmasını sağladı ve petrol fiyatlarında yükseliş hızlandı.

Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol fiyatları kaç dolar? İşte petrolün varilinde son dakika gelişmeler...

 

AB'DEN SET KARAR

AVRUPA Birliği, Rusya'ya yönelik bu zamana kadar yaptığı en ağır yaptırımları uyguluyor.  Rusya'ya yönelik 6. yaptırım paket devreye alınacak. 

 
Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi’nin başkanı Charles Michel Twitter’da, “Rusya’nın AB’ye petrol ihraç etmesini yasaklamak konusunda anlaşma sağlandı” dedi.

PETROL FIRLADI

Tüm bu gelişmelerle birlikte petrol fiyatları hzla yükselmeye başladı. Bu yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. 
 Brent petrolünn varil fiyatı yüzde 1,5 artarak 123 doların üzerine yükseldi.  ABD petrolü ise yüzde 1'in üzerinde yükseliş kaydederek 118 dolardan işlem gördü.

 

PETROL FİYATLARI AKARYATINI DA ETKİLEDİ

Petrol fiyatlarının yükselmesi, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Gelen son zamlarla birlikte İstanbul'da benzin 25 TL'ye Ankara'da ise 25,10 TL'ye İzmir'de ise 25,11 TL'ye yükseldi. 

Benzin ve motorine zam yağmuru! Bir son dakika zammı daha geldi! 28 Mayıs 2022 Opet, PO, BP, Total, Shell fiyat listesi!

Benzin ve motorine 1 günde ikinci zam haberi! 1 TL daha artacak! 27 Mayıs 2022 PO, BP, Total, Shell, Opet fiyat listesi

Brent petrol ne kadar? Petrolün varil fiyatında son durum 27 Mayıs 2022