Ekonomi

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisini küçültmesi beklenirken küresel piyasada artan petrol ve gıda fiyatları ülkenin gelirlenin artmasına neden oldu

Savaş Rusya'nın gelirlerini artırdı. Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisini küçültmesi beklenirken küresel piyasada artan petrol ve gıda fiyatları ülkenin gelirlenin artmasına neden oldu.

 Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre Rusya'nın ham petrol ihracat hacmi, Mayıs ayında Nisan ayına göre değişmeyerek günde 5,4 milyon varil olarak gerçekleşti. Ancak rafineri ürünlerinde ihracat günde 2,4 milyon varile geriledi. Bu da günlük 155 bin varillik azalmaya denk geliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol üretiminin mayısta bir önceki aya göre günlük 900 bin varil artarak 99 milyon varile ulaştığını bildirdi.

Merkezi Paris'te bulunan IEA'nın ilgili açıklamasında, "Küresel bazda ham petrol ve petrol ürünlerinin fiyatlarında yaşanan artış sonucu Rusya'nın petrol ihracatından elde ettiği gelir Mayıs ayında, bir önceki aya göre 1,7 milyar dolar artarak yaklaşık 20 milyar dolara yükseldi" ifadesi kullanıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırmasının ardından Rus petrolünün ithalatına yasak getirme konusunda uzlaşmıştı. Ancak bu karara rağmen Mayıs ayında Rus petrol ve petrol ürünleri ihracatının yüzde 43'ünün gerçekleştiği AB, hala Moskova'nın bu alanda en çok satış yaptığı müşterisi konumunda bulunuyor. AB'yi, toplam Rus petrol ve petrol ürünlerinin dörtte birinden biraz daha fazlasını ithal eden Çin Halk Cumhuriyeti izliyor.

 

Motorine büyük zam sonrası piyasada dolaşan bomba iddia

FED'in faiz kararından sonra altında dikkat çeken hareket! Fiyatlar alev aldı

TOGG üst yöneticisi yeni çıkacak araçla ilgili fiyat açıklaması yaptı! Araç kaç liradan satılacak

Bitcoin'deki düşüşün perde arkasında yatan sır ne? İşte yatırımcıyı kaçıran en önemli tehlike

Son Dakika! FED faiz kararını açıkladı dolar yeniden yükselişe geçti

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarını artırma kararı aldı! Güncel fiyat listesi yayınlandı

Ayçiçek yağına 1100 fark ödenecek! Fiyat farkı hesaplara aktarılcak

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!

Kurbanlık fiyatlarına yüzde yüzü aşkın zam yapıldı! İşte güncel büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları

Altında yükseliş bekleyenlerin hayalleri suya düştü! Gram altın ve çeyrek altında sürpriz fiyat