04 / 05 / 2024

ABD Büyükelçiliği Çankaya'ya taşınıyor!

ABD Büyükelçiliği Çankaya'ya taşınıyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ABD'nin yeni Büyükelçilik Yerleşkesi için Ankara ili Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde kayıtlı 36 bin 999.08 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satışının gerçekleştiğini bildirdi.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ABD'nin yeni Büyükelçilik Yerleşkesi için  Ankara  ili Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde kayıtlı 36 bin 999.08 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satışının gerçekleştiğini bildirdi. 


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, "Atatürk Orman Çiftliği arazisi sınırları içinde ABD Büyükelçiliği'ne verilen yer var mı?" diye sordu. 


Viyana Sözleşmesi Önergeyi yanıtlayan Bakan Eker, ABD'nin yeni büyükelçilik yerleşkesi için "Diplomatik ilişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi" nde tanımlanan misyon binası olarak kullanılmak üzere ve mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı'nın koordinesinde bakanlık, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve ABD temsilcileri arasında görüşmelerin başlatıldığını, bunun sonucunda Ankara ili Çankaya ilçesi Karakusunlar Mahallesi'nde kayıtlı 36 bin 999.08 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satışının gerçekleştiğini söyledi. 


Bakanlığın görüsü Bakan Eker, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Dışişleri Bakanlığı'nın uygun görüşüyle ABD Büyükelçiliği'ne satışı yapılan taşınmazın ne Atatürk Orman Çiftliği arazisiyle ne de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılan alanla hem konum hem de hukuki olarak hiçbir ilgisinin bulunmadığını kaydetti. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön