03 / 05 / 2024

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Biden yönetimi, ABD şirketlerinin çoğu ürünü Çinli Huawei'ye ihraç etmesi için lisans iznini durdurdu.



Huawei, birkaç senedir 5G ve diğer teknolojilere has cihazlarla alakalı ABD ihracat kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldı, ancak ABD Ticaret Bakanlığı yetkilileri, bazı Amerikan şirketlerine şirkete belirli mal ve teknolojileri satmaları için lisans verdi. Qualcomm Inc (QCOM.O) , 2020'de Huawei'ye 4G akıllı telefon çipleri satma izni aldı.

Bir Ticaret Departmanı sözcüsü, yetkililerin "politikalarımızı ve düzenlemelerimizi sürekli olarak değerlendirdiklerini" ancak belirli şirketlerle yapılan görüşmeler hakkında yorum yapmadıklarını söyledi. Huawei ve Qualcomm yorum yapmaktan kaçındı. Bloomberg ve Financial Times daha önce hareketi bildirdi.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Mao Ning, Çin'in ABD'nin Çinli firmaları makul olmayan bir şekilde bastırmak için aşırı geniş bir ulusal güvenlik kavramını kötüye kullanmasına karşı çıktığını söyledi.

Salı günü Pekin'de düzenlediği basın toplantısında Mao, hareketin "piyasa ekonomisi ilkelerine ve uluslararası ticaret ve finans kurallarına aykırı olduğunu, uluslararası toplumun ABD iş ortamına duyduğu güveni zedelediğini ve apaçık bir teknolojik hegemonya olduğunu" söyledi.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei ye ihracat lisansı iptali

Konuyu bileler, ABD yetkililerinin Huawei'ye 4G öğeleri, Wifi 6 ve 7, yapay zeka ve yüksek verimli bilgi işlem ve bulut dahil olmak üzere 5G derecesinin altındaki öğeleri içerecek şekilde yeni bir resmi ret politikası oluşturduğunu söyledi. 


Geri Dön