28 / 04 / 2024

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesini umduklarını belirtti ve bu konuda öncülük edenlere teşekkür etti. İşte detaylar...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, COVID-19 pandemisi, yüksek talep ve tedarik sorunları, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın gıda ve enerji piyasalarına etkisi, Kahramanmaraş merkezli depremin piyasalara olumsuz etkileri gibi faktörlerin Türkiye'deki piyasalarda dalgalanmalara neden olduğunu ifade etti.

Bolat, bazı ürünlerde fiyat artışları, spekülasyonlar, haksız ticari uygulamalar ve stokçuluğun yaşandığına dikkat çekti ve yeni hükümetin bu dalgalanmaları sona erdirmek için hızlı önlemler aldığını belirtti.

"100. YILDA BÜYÜK BİR İNDİRİM KAMPANYASINI BÜTÜN MARKETLERDEN BEKLİYORUZ"

Bolat, gıda perakendecileriyle de konuştuklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Onların uygulamalarıyla ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi çoğalttık, onlardan da indirim yapmalarını bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerin uygulamasını istiyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Bu süreçte gerek hükümetimizin makroekonomik politikaları, para, kredi, döviz politikalarındaki olumlu gelişmeler gerekse piyasa denetimleri yoluyla piyasadaki enflasyonu yükseltecek uygulamalara karşı mücadelemiz ile enflasyonla mücadelede başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Market fiyatları ve gıda sektörü ile ilgili olarak da Gıda Fiyat Komitesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı başkanlığında çalıştığını söyleyen Bolat, şunları ifade etti:

"Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı birlikte çalışıyoruz. Bu sıkı ve süreli koordineli çalışmalarla gıda ürünlerinde üretim, arz, tüketim, ihracat, ithalat ve stok rakamlarını göz önünde tutarak gıda fiyat artışlarını engelleyecek tedbirleri almaktan çekinmiyoruz. Bu konuda bakanlık olarak ihracatı mümkün olduğunca yükseltmeyi hedeflememize karşın gerektiğinde süreli ihracat kısıtlamasına bazı ürünlerde gitmek durumunda kalıyoruz. Burada 85 milyonun uygun fiyatlarda alım yapabilmesini sağlamak için gereken hangi fedakarlık varsa yapıyoruz. O üründe ithalat gerekli olacaksa da yine süreli olarak ithalat da yapıyoruz. Yeter ki halkımız çok uygun fiyatlarda alışveriş yapabilsin, gıdasından eksik kalmasın. Bu noktada hükümet olarak halkımızın hizmetindeyiz. Ekonomideki bütün sektörlerle istişarelere açığız."

Bolat, Orta Vadeli Program'da belirlenen hedeflere de değindi ve enflasyonla mücadele, deprem bölgelerinin yeniden inşa edilmesi, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artırılması gibi temel hedeflerinin olduğunu söyledi. Halkın ve iş dünyasının desteğinin önemine değindi ve ülkeyi birlikte büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.
 

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

Son Dakika! 4,1 şiddetinde deprem... Naci Görür: Kırılmamış bir kesim

Denizbank'tan yeni duyuru: Emekli promosyon rakamları güncellendi. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası

 


Geri Dön