04 / 05 / 2024

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

AK Parti, bu hafta içinde Türkiye'nin Meclisine sunmayı planladığı yeni bir kanun teklifi ile kentsel dönüşüm sürecinde kat maliklerinin anlaşma oranlarını değiştirmeyi amaçlıyor. Bu konuyla ilgili olarak görüşleri alınan hukukçu Şeref Kısacık, kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve



Bu hafta Meclis'e sunulacak olan yeni bir kanun teklifi ile kentsel dönüşüm yasasında önemli bir değişikliğe gidilmesi planlanıyor. AK Parti'nin hazırladığı bu teklife göre, kentsel dönüşüm sürecinde kat maliklerinin anlaşma oranları değiştirilecek. Yeni yasa tasarısına göre, anlaşma oranı üçte iki olan eski kural, artık salt çoğunluğa indirilecek. Bu da demek oluyor ki, kat maliklerinin yarısından bir fazlasının onayıyla karar alınabilecek.

Yeni bir kanun teklifinin, en geç bu Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor. Bu teklifle, kentsel dönüşüm sürecindeki önemli bir engel olarak kabul edilen kat maliklerinin uzlaşma zorunluluğu değişiyor. Artık salt çoğunluk yeterli olacak, yani kat maliklerinin yarısından bir fazlasının onayı ile kentsel dönüşüm kararı alınabilecek.

ŞEREF KISACIK: ARSA PAYI DAVASI AÇIN!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu eski Başkanı Avukat Şeref Kısacık, konuyla ilgili olarak MedyaTava TV'ye verdiği röportajda, yeni kanun teklifinin anayasal hak ihlali içerdiğini ve mülkiyet hakkına aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, ev ve arsa sahibi olanları uyararak, arsa payı davasının kentsel dönüşüm sürecine başlamadan önce açılması gerektiğini belirtti. Kısacık, arsa payının sadece metrekare ile değil, aynı zamanda sahip olunan evin konumuyla da yakından ilişkili olduğunu söyledi.

Programın sunucusu İlke Özalp'in yeni kanun teklifinin mülkiyet sahipleri için ne kadar sakıncalı olup olmadığını sorması üzerine, Kısacık, arsa payı bakımından önceki yasa gereği 2/3 çoğunlukla karar alınması gerektiğini ancak yeni düzenlemeyle bu oranın %50 + 1 çoğunluğa indirilmesi için yasal çalışmaların yapıldığını ifade etti. Böylece, yüksek arsa payına sahip olanların arsa üzerinde karar verme yetkisinin artırılacağına dikkat çekti.

Son Dakika! 4,1 şiddetinde deprem... Naci Görür: Kırılmamış bir kesim

Denizbank'tan yeni duyuru: Emekli promosyon rakamları güncellendi. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası

SON DAKİKA! 3.3 şiddetinde deprem! O il sallandı!


 


Geri Dön