02 / 05 / 2024

ABD Detroit'te konut fiyatları ekonomik kriz nedeniyle düştü!

ABD Detroit'te konut fiyatları ekonomik kriz nedeniyle düştü!

ABD'de ekonomik krizle boğuşan Detroit'te terk edilmiş ev sayısı 78 bin. Bu evlerden bazılarını satın almanın bedeli ise Bodrum Maça Kızı'nda lahmacun ayran yemekle aynı para...




Bodrum'daki lahmacun fiyatına Detroit'te villa ABD'de ekonomik krizle boğuşan Detroit'in nüfusu son 60 yılda yüzde 63 düştü. Şehirde terk edilmiş ev sayısı 78 bin. Bu evlerden bazılarını satın almanın bedeli ise Bodrum Maça Kızı'nda lahmacun ayran yemekle aynı para... Şehirde 500 doların altında satılan 25 ev var. En ucuzu 59 dolarlık 5 odalı villa. 


Listedeki en ucuz evin fiyatı 39 dolar. Bu evin toplam 3 odası var. 1929 yılında inşa edilmiş. Özel bahçesi de bulunan 2 katlı evin üst ve alt katlarında birer banyo var. Detroit'in merkezine yakın bir konumda bulunan bu ev tek bir kattan oluşuyor. 1924 yılında inşa edilmiş villanın, kendisine ait 2 adet park yeri bulunuyor. Fiyatı 200 $. 


1914 yapımı bu evin 2 katında toplam 3 oda ve 2 banyo bulunuyor. 300 dolarlık evin kendine ait bahçesi ve garajı da var. ABD tarihinin en büyük şehir iflası ülkenin şu andaki gündem madde:!... Yaklaşık 18.5 milyar dolarlık borç düzenlemesi isteyen Detroit'teki ekonomik yıkımın en büyük etkisi konut sektöründe kendisini gösterdi. ABD'nin en ünlü emlak sitesi Realtor.com'un verilerine göre bugün Detroit'te 500 doların altında satışa sunulan tam 25 ev var. Bunların çoğu bankaların portföyünde gözüküyor. Bankalar için ise bu evleri portföylerinde tutmak çok maliyetli. Bu yüzden de evleri tam anlamıyla yok pahasına satışa çıkarmış durumdalar. Listedeki evler arasında en ucuzu 39 dolarlık villa. İçinde 3 yatak odası ve 2 banyosu bulunan evin müstakil bir de bahçesi var. Fiyatı ise dediğimiz gibi sadece 39 dolar. Bunun yanında 70 dolara ve 100 dolara da isteyen ev bulabiliyor. 


30 BİN $'LIK TADİLAT ŞART 

Genelde sahipleri tarafından açık artırmaya çıkarılmış fakat burada da rağbet görmeyerek tekrar emlakçı listelerine konulmuş bu evlerin tek dezavantajı ise odaların tadilat istemesi. 500 doların altında satışa sunulan bu evler için yapılması gereken tadilatın ekonomik boyutu 30 bin dolara kadar çıkabiliyor. Evler satın alındıktan sonra kullanılabilmesi için resmi makamlardan bir oturulabilirlik raporu alınması gerekiyor. Bu rapor temin edildikten sonra bu evlerde oturmak yasal oluyor. Evler için gereken tadilat masrafları da hükümet tarafından verilen uygun krediler sayesinde sağlanabiliyor. 


Akşam Gazetesi


Geri Dön