29 / 04 / 2024

ABD ekonomisi 2'inci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı!

ABD ekonomisi 2'inci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine yönelik nihai tahminlerini açıkladı.



 ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine yönelik nihai tahminlerini açıkladı. Buna göre, ABD'de GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 0,6 azaldı. Söz konusu dönemde GSYH verisi beklentilerle paralel bir seyiri takip etti.

Ülkenin GSYH verisine yönelik temmuz ayında yayımlanan öncü verilerde, ekonominin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,9 daraldığı, ağustos ayında paylaşılan ikinci tahminlerde ise yüzde 0,6 küçüldüğü kaydedilmişti.

ABD ekonomisi 2 inci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı!

EKONOMİ TEKNİK OLARAK RESESYONDA!

ABD ekonomisi 2022'nin ilk çeyreğinde de yüzde 1,6'lık küçülme kaydetmişti. Ülke ekonomisi, bu senenin ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de daralma göstererek teknik olarak resesyona girdi.

İşte ABD ekonomisine ilişkin diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön