Ekonomi

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu. Açıklamada, imzalanan anlaşma kapsamında 950 milyon dolarlık kredi sağlanacağı ve bu kredinin ABD iklim taahhütlerini desteklemek için kullanılacağı belirtildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde düşük karbonlu teknolojilerin yayılmasına yardımcı olan çok taraflı bir güven fonu olan Temiz Teknoloji Fonu için bir kredi anlaşması imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, imzalanan anlaşma kapsamında 950 milyon dolarlık kredi sağlanacağı ve bu kredinin ABD iklim taahhütlerini desteklemek için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, kredinin çok taraflı kalkınma bankaları tarafından Güney Afrika, Endonezya, Hindistan ve Filipinler ile yapılan anlaşmalar kapsamında geliştirilen ve kömürden temiz enerjiye geçişi hedefleyen CTF projelerini finanse edeceği belirtildi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, çok taraflı kalkınma bankalarını 'büyümeye' çağırdı

Yellen, Centre for Global Development'ta yaptığı konuşmada, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu başlıca zorlukları ve kalkınma vizyonunu değerlendirdi. Birçok gelişmiş ekonominin çok yüksek enflasyonla karşı karşıya olduğunu söyleyen Yellen, bazı büyük ekonomilerin bu belirsiz enerji kaynakları ve çeşitli zorluklar nedeniyle artan baskıyla karşı karşıya olduğunu ve farklı politika yaklaşımları gerektirdiğini söyledi.

Yellen, fiyat istikrarının yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan büyük ekonomiler için bir öncelik olduğunu vurgulayarak, merkez bankalarının birincil sorumluluğu olduğunu açıkladı.

Yellen, gelişmiş ülkelerdeki makroekonomik sıkılaştırmanın uluslararası etkileri olabileceğini belirterek, döviz kuru dalgalanmalarının olası sonuçları konusunda temkinli olduğunu söyledi.

"Çok taraflı kalkınma bankaları da büyümeli"

Küresel zorluklar karşısında kalkınma için finansın önemine değinen Yellen, finansmanı daha etkin bir şekilde harekete geçirmek için ortaklaşa yeni stratejiler, politikalar ve yaklaşımlar geliştirmenin gerekli olduğunu söyledi.

Yellen, “Büyük miktarda küresel tasarruf var” diyor. Ancak, gelişmekte olan ülkelere akışlar sınırlıdır.

Çok taraflı kalkınma bankalarının tek başına ihtiyaç duyulan ölçekte finansman sağlayamayacaklarını vurgulayan Yellen, çözümün vazgeçilmez bir parçası olduklarını belirterek, "çok taraflı kalkınma bankalarının da büyümesi gerekiyor" dedi. konuşmak.

Yellen, "Bu bankaların büyümesi, teşviklerinde, faaliyet modellerinde ve finansal kaynakların kullanımında değişiklik gerektirecektir" dedi. değerlendirmesini yaptı.

Dünya Bankası'na bir yol haritası oluşturma çağrısı
Yellen, küresel zorlukların üstesinden gelmek için yatırımın nasıl teşvik edileceğine farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak gerektiğini, kalkınma bankalarının faaliyet modellerindeki değişiklikleri dikkate almaları gerektiğini söyledi.

Yellen, ülkedeki geleneksel borç verme modelinin ötesindeki seçenekleri genişletmeyi düşünmenin zamanının geldiğini söyledi.

Gazda tavan fiyat dönemi!
Yıl sonunda altını olan köşeyi dönecek! Analistler peş peşe açıkladı! 450 TL birden!
Dolar 19 lira olacak! Yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi! Hemen bakın çok acil!