18 / 05 / 2024

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD’de mart ayı yıllık enflasyon verisi yüzde 5 ile beklentilerin altında artış gösterdi. Piyasa çevreleri, TÜFE’de yıllık bazda yüzde 5,2 oranında artış bekliyordu.



ALTIN 2 BİN 20 DOLARA TIRMANDI

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından şimdi gözler küresel pay piyasalarına ve altına çevrildi. Geçen hafta uluslararası borsalarda tırmanışa geçen ons altın, ABD Merkez Bankası’nın yıl sonuna doğru faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesi nedeniyle 2 bin 30 doları aşmıştı.

Son olarak bugün açıklanan ABD enflasyon verilerinin yıllık ve aylık bazda beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından uzmanlar altındaki yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Enflasyonun yavaşlayacağına ilişkin işaretler ve açıklanan son veriler nedeniyle Fed’in faiz artırımlarını sonlandırıp bu yıl sonuna doğru yavaş yavaş faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor. ABD mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 2 bin 20 dolara kadar tırmanan ons altın, şu saatlerde 2 bin 19 dolar seviyesinde hareket ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön