27 / 04 / 2024

ABD'de ev kiraları yüzde 40 arttı!

ABD'de ev kiraları yüzde 40 arttı!

ADB'de ev kiraları son bir yılda yüzde 40 oranında arttı.



ADB'de ev kiraları son bir yılda yüzde 40 oranında arttı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'de bazı eyaletlerde ev kiraları son bir senede yüzde 14 oranında yükselişe geçerken New York gibi kalabalığın yoğun olduğu bölgelerde artışın yüzde 40 civarına kadar çıktığı aktarıldı.

Washington Post'un emlak araştırma şirketi Redfin verileri baz alındığında, geçen sene ABD'de kiraların ortalama yüzde 14 arttığı, asgari ücretle geçimini sağlayanların maaşının yarısından fazlasını kiraya verdikleri belirtildi.

ABD de ev kiraları yüzde 40 arttı!

Redfin'e göre konut kiralarında New York, Miami ve Austin gibi yoğunluğun fazla olduğu bölgelerde ise yüzde 40 civarına kadar artışların yaşandığına, pekçok Amerikalının yaşam koşullarını yeniden değerlendirmek zorunda kaldığına dikkat çekildi.

Redfin baş ekonomisti Daryl Fairweather konu hakkında şunlara dikkat çekti: "Kiralar 2021'in ikinci yarısında gerçekten fırladı. Salgın ekonomide duraklama oluştursa da şimdi işler yeniden açılıyor, enflasyon yükseliyor, kiralar artıyor ve insanlar düşündükleri kadar geliri olmadığını fark ediyor."

ABD de ev kiraları yüzde 40 arttı!

Verilerde, yükselen kira tutarlarının  bu sene enflasyonda itici bir güç olması ön görülürken bunun ABD hükümeti için süregelen bir politika sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, Harvard Üniversitesi Ortak Konut Araştırmaları Merkezi'nin 2018 yılının nüfus sayımı verilerine dayandırdığı verilerine göre, ABD'de her 4 kiracıdan 1 tanesinin aylık gelirlerinin yarısından fazlasını kira bedeli olarak verdiği, bu tutarın son zamanlarda yükseldiği kaydedildi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de konut sektörü frenlenecek mi?

ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesinde!


Geri Dön