21 / 05 / 2024

ABD'de evsizlik oranı katlandı!

ABD'de evsizlik oranı katlandı!

Amerika Birleşik Devletleri evsizliğin artmasına ve kiralardaki yükselişe ilişkin raporlar oluşturarak açıklamalarda bulundu. 



ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'ndan alınan raporlara göndermede bulunan ABC, ABD'de geçtiğimiz son senelerde evsizlik oranının yükselişte olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ABC, ABD'de son senelerde evsizlikte patlama gerçekleştiğini ve fahiş fiyatlı evler ile düşük ücretlerin problemin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Bütçe ve Politika Öncelikleri Merkezi'nden Ann Olivia, "verilerin barınak sahibi evsiz kişilerin yarısından fazlasının, barına sahip olmayan evsizlerin de yüzde 40'ının evsiz yaşarken çalıştığına fakat yine de bir konutta yaşamak için paralarının olmadığına işaret ettiğine" dikkat çekti.

ABD de evsizlik oranı katlandı!

Kongre üyesi Emanuel Cleaver yaptığı araştırmalar sonucunda Pandemi dönemi öncesinde de evsizlik oranının yükselişe geçtiğinin altını çizerek, "Kovid-19'un getirdiği dikkate değer ekonomik istikrarsızlık ve sahada evsizler için hizmet sağlayanlardan gelen kriz raporlarının sadece endişeleri artırdığını" ifadelerini kullandı. ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu rapor Meclis'e sunularak "barınak sahibi evsiz sayısının" geçen senenin 2020 senesine göre yüzde 8 oranında azalış gösterdiğini vurguladı.

Almanya’da evsiz sayısı arttı!

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!


Geri Dön