27 / 04 / 2024

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD'de konut başlangıçları Eylül'de yüzde 7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Eylül ayında yüzde 7 artış göstererek, 1 milyon 358 bine yükselmesine rağmen piyasa beklentilerinin altında kaldı.



ABD Ticaret Bakanlığı, eylül ayına ait merakla beklenen konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini peş peşe yayımladı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut başlangıçları, Eylül ayında bir önceki aya göre, yüzde 7 artış göstererek, 1 milyon 358 bine çıktı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, piyasa beklentilerinin altında kalan konut başlangıçlarının söz konusu bu dönemde 1 milyon 380 bin şeklinde olması öngörülüyordu. Konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 12,5 azalış gösterip 1 milyon 269 bine inerek 3 yılın en düşük seviyesini görmüştü.

Yine açıklanan rakamlara göre, konut başlangıçları Eylül ayında yıllık baz olarak yüzde 7,2 azalış gösterdi.

ABD de konut başlangıçları Eylül de yüzde 7 arttı!

ABD İNŞAAT İZİNLERİNDE SON DURUM NE?

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de inşaat izinleri, Eylül ayında aylık bazda yüzde 4,4 azalış göstererek, 1 milyon 473 bine geriledi.

Yine açıklanan söz konusu rakamlara göre, bu dönemdeki düşüşe rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen inşaat izinlerinin 1 milyon 455 bin şeklinde olması öngörülüyordu. Paylaşılan detaylara göre, inşaat izinleri, Ağustos ayında yüzde 6,8 artış göstererek, 1 milyon 541 bin şeklinde olmuştu.

Verilen detaylara göre ABD'de inşaat izinleri, Eylül ayında  yıllık bazda da yüzde 7,2 azalış gösterdi.

KONUT KREDİSİNDE FAİZLER ZİRVEYİ GÖRDÜ

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD’de konut kredisi faizlerinde artış sürerken, kredi başvuruları da tarihi düşük seviyelere indi.

Paylaşılan detaylara göre, ABD’de 30 sene vadeli sabit faizli ipotekli konut kredisi geçen hafta 3 baz puanlık artış gösterip yüzde 7,7’ye çıkarak, 23 yılın da zirvesini görmüş oldu.

Verilen detaylara göre, böylelikle de ABD’de konut kredisi faizlerindeki artış serisi 6. haftaya taşındı.

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, ABD’de konut kredisi başvurularını ölçen endeks de geçtiğimiz hafta yüzde 6,9 düşüş gösterdi ve Mayıs 1995 sonrasındaki 28 yılı aşan dönemin de dibini görmüş oldu.

Konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini, başvurular 28 yılın dibini gördü!

Bitcoin fiyatında sert dalgalanma

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!


Geri Dön