Dış Piyasalar

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında beklentilerin gerisinde seyretti

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, temmuzda yüzde 6,8 azalışla beklentilerin altında gerçekleştiği kaydedildi. 

ABD Ticaret Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin konut başlangıç ve inşaat izni verilerini açıkladı. Bu kapsamda, yapımına başlanan yeni konut sayısı, temmuzda bir önceki aya kıyas ile yüzde 6,8 geriledi ve 1 milyon 238 bin olduğu belirtildi.

Öte yandan ise yapımına başlanan yeni konut sayısına ilişkin piyasa beklentisi, bu dönemde 1 milyon 340 bin olması yönünde yer aldı. Yeni konut sayısı, haziranda aylık yüzde 1,1 artış ile 1 milyon 329 bin olmuştu. Yapımına başlanan yeni konut sayısı temmuzda senelik bazda ise yüzde 16 azalmış oldu.

İNŞAAT İZNİ BEKLENTİLERİN ALTINDA

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; İnşaat izni sayısı da beklentilerin altında kalmış oldu. Ülkede verilen inşaat izni sayısı da temmuzda aylık bazda yüzde 4 azalarak 1 milyon 396 bine gerilediği belirtildi.

Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden inşaat izni sayısına yönelik piyasa beklentisi, bu dönemde 1 milyon 430 bin olacağı yönündeydi. İnşaat izni sayısı, haziranda aylık yüzde 4 artışla 1 milyon 454 bin olmuştu. Temmuz ayında inşaat izni sayısı yıllık bazda ise yüzde 7 kadar azaldığı bildirildi.

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular da arttı...

İlk kez ev alma yaşı 29'dan 35'e çıktı! Ev sahibi olmak isteyen Y ve Z kuşağında hayal kırıklığı!

Konut yatırımcıları rotayı Amerika'ya çevirdi! Ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor!

ABD'de mortgage faizi 15 ayın en düşük seviyesine kadar düştü!

Amerika'da ikinci el konut fiyatları arttı!