28 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 



Söz konusu endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehirler; yüzde 7,7 ile Miami, yüzde 4,8 ile Tampa ve yüzde 4,7 ile Charlotte şeklinde oldu.

Aynı dönemde konut fiyatları Seattle'da yüzde 12,4, San Francisco'da yüzde 11,2, San Diego'da yüzde 5,3, Las Vegas'ta yüzde 5,1, Portland'da yüzde 4,6, Phoenix'te yüzde 4,5, Denver'de yüzde 3,6 ve Los Angeles'ta yüzde 2,9 oranında azaldı.

ABD de konut fiyatları Mart ta yüzde 0,7 arttı!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, bir önceki ayda görülen aylık ılımlı artışların Mart'ta hızlandığını belirtti.

İki aydır artmaya devam eden fiyatların kesin bir toparlanma sağlamadığını fakat mart ayındaki artışın konut fiyatlarında 2022 yılının Haziran ayında başlayan düşüşün sona ermiş olabileceğini gösterdiğini kaydeden Lazzara, mevcut mortgage oranlarının zorlukları ve süren ekonomik zayıflık olasılığının, gelecek birkaç ay boyunca konut fiyatları için ters rüzgar olmaya devam edebileceğini belirtti.

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

Türk üreticiler ABD’nin mutfağına girdi!


Geri Dön