29 / 04 / 2024

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

Ticaret Bakanlığı’nın Salı günü bildirdiğine göre, perakende satışlar arttığı halde beklentilerin altında kaldığı için tüketiciler Nisan ayında enflasyona zar zor ayak uydurabildi.



Buna göre, perakende satışlar, Nisan'da bir evvelki aya oranla yüzde 0,4 yükselirken 686,1 milyar dolar oldu. Piyasa beklentileri, perakende satışların bu zamanda aylık yüzde 0,8 yükselmesi yönündeydi. Peş peşe 2 aylık düşüşün arkasından toparlanma gösteren perakende satışlar, Mart'ta yüzde 0,7 düşmüştü.
Ülkede perakende satışlar, Nisan'da senelik bazda ise yüzde 1,6 yükseldi. Beklentiler, perakende satışların söz konusu dönemde senelik bazda yüzde 4,2 yükselmesi yönündeydi. Perakende satışlar Mart'ta senelik bazda 2,42 yükselmişti.

Nisan ayında perakende satışlardaki yükselişte; türlü mağaza perakendecileri, mağaza dışı perakendeciler, genel mal mağazaları, sağlık ve kişisel bakım mağazaları, restoranlar, inşaat malzemesi ve bahçe ekipmanlarının satıldığı mağazalar, motorlu araç ve parçalarının satıldığı mağazalardaki satışlarda meydana gelen yükseliş öne çıktı.

ABD de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

Aynı zaman içinde benzin istasyonları ile mobilya, elektronik, giyim ürünlerinin satıldığı mağazalarda ve spor malzemeleri, hobi ürünleri, müzik ürünleri ve kitap satılan mağazalardaki satışlarda ise düşüş kaydedildi.

Analistler, perakende satış verilerinin bu sene yükselen resesyon risklerine rağmen tüketici harcamalarının ikinci çeyreğin başlarında muhtemelen kuvvetli kaldığını gösterdiğini söyledi.

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı


Geri Dön