27 / 04 / 2024

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...



Michigan Üniversitesi, Kasım ayı için Amerikan tüketici eğilimlerine göre uyarlanmış önemli tüketici güven verilerini yayınladı.

Böylece, Tüketici Güven Endeksi Kasım'da bir önceki aya göre 5,2 puan azalarak 54,7 oldu.

Dönem içinde piyasa beklentilerinin üzerinde seyreden Tüketici Güven Endeksi'nin 59,5'e ulaşması bekleniyordu. Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine gerileyen tüketici güven endeksi Ekim'de 59,9'u gördü.

Amerikalıların mevcut finansal koşullara ilişkin algılarını ölçen Cari Ekonomik Koşullar Endeksi Kasım'da 7,8 puan azalarak 57,8'e geriledi.

 ABD de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Tüketicilerin uzun vadeli görünümünü yansıtan Tüketici Beklentileri Endeksi ise aynı dönemde 3,5 puan azalarak 52,7'ye geriledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Anketi Direktörü Joan Hsu, medyan kısa vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 5'ten yüzde 5,1'e yükseldiğini söyledi. 

Uzun vadeli ortalama enflasyon beklentilerinin yüzde 3 olduğuna dikkat çeken Xu, oynak küresel faktörlerin ve ara seçimlerin nihai sonucuna ilişkin belirsizliklerin, oynak tüketici güvenini sürdürmesinin muhtemel olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön