27 / 04 / 2024

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Nisan ayında aylık bazda 2,7 puan azaldı ve 101,3'e indi.



Conference Board, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksine ilişkin 2023 Nisan verilerini tek tek açıkladı.

Açıklanan verilere göre, tüketici güven endeksi, Nisan ayında geçen aya kıyasla 2,7 puan düştü ve 101,3'e geriledi.

Paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen tüketici güveninin bu dönemde 104 değerini alması bekleniyordu. Yine verilen detaylara göre, bu yılın Mart ayına ilişkin tüketici güveni ise 104'e revize edildi.

Amerikalı tüketicilerin mevcut iş ve iş gücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerini ortaya koyan mevcut durum endeksi, bu yılın Nisan ayında 2,2 puan artışla 151,1'e çıktı.

ABD de tüketici güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi!

Yine verilen bilgiye göre, geleceğe yönelik kısa dönemli değerlendirmeleri yansıtan beklentiler endeksi de aynı dönemde 5,9 puan azaldı ve 68,1'e indi.

Beklentiler endeksi, 2022 yılının Şubat ayından bu yana Aralık 2022 hariç tüm aylarda 80 değerinin altında kaldı. Söz konusu endeksin 80 değerinin altında gelmesi, gelecek bir sene içerisinde resesyon beklendiğine işaret ediyor.

Conference Board'un Kıdemli Ekonomi Direktörü Ataman Özyıldırım konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüketicilerin mevcut iş ortamına ilişkin olumlu değerlendirmelerinin Nisan ayında bir miktar iyileştiğini fakat beklentilerinin azalma gösterdiğini kaydetti. 

İşte Conference Board'un Kıdemli Ekonomi Direktörü Ataman Özyıldırım'ın o açıklamaları...


Geri Dön