01 / 05 / 2024

ABD'de üretici fiyat endeksi Eylül 2022'de tahminleri aştı!

ABD'de üretici fiyat endeksi Eylül 2022'de tahminleri aştı!

ABD'de merakla beklenen Eylül 2022'ye ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri belli oldu. İşte ABD Eylül 2022 Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri ve tüm merak edilenler...



ABD'de merakla beklenen Eylül 2022'ye ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri belli oldu. ABD'de üretici fiyat endeksi (ÜFE) Eylül'de aylık yüzde 0,4, senelik ise yüzde 8,5 arttı ve tahmin edilenin üzerinde oldu.

ABD'de ÜFE Eylül ayında tahminlerin üzerinde yükseldi. Bu artışla beraber, enflasyonist baskılarda ılımlaşmanın zaman alacağı ve Fed'in agresif faiz artışlarını sürdüreceği sinyalleri verildi.

İşte ABD'de merakla beklenen Eylül 2022 Üretici Fiyat Endeksi verileri ile ilgili merak edilenler...

Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre merakla beklenen Eylül 2022 Üretici Fiyat Endeksi aylık yüzde 0,4, senelik yüzde 8,5 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini aylık yüzde 0,2, senelik ise yüzde 8,4 artış yaşanması yönünde olmuştu.

Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE aylık yüzde 0,3 ile yüzde 0,2'lik öngörülerin üzerinde, senelik yüzde 7,2 ile tahminlerden hafif altta yükseliş gösterdi.

Tedarik zincirindeki sıkıntılarda genel olarak iyileşmeler yaşanırken; enerji, gıda ve hizmet sektöründe maliyetler de yükseldi.

 ABD de üretici fiyat endeksi Eylül 2022 de tahminleri aştı!


Geri Dön