21 / 05 / 2024

ABD'de üretici fiyat endeksi Eylül 2022'de tahminleri aştı!

ABD'de üretici fiyat endeksi Eylül 2022'de tahminleri aştı!

ABD'de merakla beklenen Eylül 2022'ye ilişkin Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri belli oldu. İşte ABD Eylül 2022 Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri ve tüm merak edilenler...



Ülkede yarın açıklanacak ve piyasalar tarafından da yakından izlenecek olan TÜFE verisi için de öngörüler belli olmuştu. Bu kapsamda, TÜFE'nin yıllık yüzde 8,3'ten yüzde 8,1'e inmesi tahmin ediliyor.

TÜFE verisinin aylık bazda da yüzde 0,2 yükselmesi, öngörülüyor. Açıklanan verilerin ardından, Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımlarını gelecek ayda sürdürebileceği ifade ediliyor.

ABD'de üretici fiyat endeksi (ÜFE) Ağustos ayında yakıt maliyetlerinde yaşanan düşüşle, gerilemesine 2. ayda da devam etmişti. Bu kapsamda, Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre üretici fiyat endeksi (ÜFE) Ağustos 2022'de senelik yüzde 8,7 ile tahminlerin altında artış göstermişti. ÜFE aylık bazda da beklentiye paralel yüzde 0,1 geriledi. Çekirdek ÜFE aylık bazda 0,4 ile tahminlerin üzerinde olurken, senelik artış yüzde 7,3 olarak gerçekleşirken, önceki ay artış yüzde 7,6 olarak gerçekleşti. Ülkede gıda fiyatlarında aylık bazda değişiklik yaşanmamıştı.

ABD de üretici fiyat endeksi Eylül 2022 de tahminleri aştı!

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

Pasaport, ehliyet ve kimlik harçlarına rekor zam mı geliyor?

Akaryakıtta flaş gelişme! Motorine 2,14 liralık dev indirim! Ne zaman tabelaya yansıyacak?


Geri Dön