27 / 04 / 2024

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.



ABD Ticaret Bakanlığı 2024 yılının ocak ayına ait yeni konut satış istatistiklerini resmen açıkladı.  Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları mevsim etkilerinden arındırılmış olarak bu yılın Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıktı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen yeni konut satışlarının bu dönemde 680 bin şeklinde olması bekleniyordu.

Yeni konut satışları, geçen sene Aralık ayında yüzde 7,2 artış göstererek 651 bine yükselmişti. ABD'de yeni konut satışları, bu yılın Ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1,8 artış gösterdi.

ABD'de geçen ay satışa sunulan yeni konutların medyan satış fiyatı da yıllık bazda yaklaşık olarak yüzde 1,8 artış göstererek 420 bin 700 dolara çıktı.

ABD de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI ZİRVEDE

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), bu yılın ayına ilişkin merakla beklenen 2. el konut satış verilerini geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. Ulusal Emlakçılar Birliği tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024'ün Ocak ayında mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde aylık bazda yüzde 3,1 artış göstererek ve 4 milyona çıktı.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu bu dönemde toparlanma gösteren 2. el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentileri 3,96 milyon seviyelerinde gerçekleşmesi şeklindeydi. Ülkede 2. el konut satışları, geçen yıl Aralık ayında yüzde 0,8 azalış göstermiş ve 3,88 milyon şeklinde kaydedilmişti.

Ülkede 2. el konut satışları, bu yılın Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 1,7 azaldı. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ABD'de 2. el piyasasında medyan konut fiyatları, Ocak'ta art arda 7. ayda senelik bazda arttı ve ve yüzde 5,1 yükseliş göstererek, 379 bin 100 dolara ulaştı.

 

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta!  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı!

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin ikramiye ve zam takviminde son dakika! Hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın!


Geri Dön