30 / 04 / 2024

AB'den İsrail'e yıkım tepkisi!

AB'den İsrail'e yıkım tepkisi!

Avrupa Birliği (AB), Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılların yıkılması kararına tepki gösterdi. AB, İsrail'e yıkımdan vazgeçmesi çağrısında bulundu.



Avrupa Birliği (AB), İsrail askerleri işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda bulunan Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılların yıkılmasına tepki gösterdi. 

AB Komisyonu sözcülüğü konu ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "İsrail'in yıkımları ve aynı bölgede yeni yerleşim birimleri inşa etme planları iki devletli çözüm ve kalıcı barışa yönelik tehditleri artırıyor" ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail'in yerleşim birimi politikasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten açıklamada,  "AB, İsrail'in bu kararlarını geri çekmesini ve uluslararası hukuk bağlamında tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyor" denildi.

Doğu Kudüs'te birçok yolu kapatan İsrail askerleri, Ebu Nevvar'daki 40 ev ve ağılı yıkmıştı. Ekiplere tepki gösteren Filistinliler ve İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Bölge, İsrail'in Doğu Kudüs'ten Ölü Deniz'e kadar uzanan 12 bin dönümlük arazinin "Filistinlilerden çıkarılmasını öngören" E1 projesi toprakları üzerinde yer alıyor. İsrail'in bu yıkımlarla bölgedeki bedevileri göç ettirerek, Doğu Kudüs, Azariya ve Lut Gölü'ndeki (Ölü Deniz) Yahudi yerleşim yerlerini birbirine bağlamaya çalıştıkları belirtiliyor.


Geri Dön