17 / 05 / 2024

AB’den ünlü konaklama uygulaması Airbnb için şok karar!

AB’den ünlü konaklama uygulaması Airbnb için şok karar!

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Birliği Yüksek Mahkemesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama hizmeti sunan Airbnb için şok bir karara imza attı.



Edinilen bilgilere göre, İtalya yasaları gereği, kısa dönemli kiralama şirketlerinin sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesi ve söz konusu gelirlerinden yüzde 21 oranında vergi ödemesi gerekiyordu.

Airbnb, bu uygulamanın AB içinde hizmet sunma özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle hukuki süreç başlatmıştı.

AB’den ünlü konaklama uygulaması Airbnb için şok karar!

Yapılan açıklamaya göre, mahkemenin bu kararı, Airbnb’nin, Airbnb ve diğer kısa süreli kiralama sitelerinin kiralama sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesini ve kira gelirinden yüzde 21 kesinti yapıp vergi makamlarına ödemesini zorunlu kılan 2017’de çıkarılmış bir İtalyan yasasına itirazına cevaben geldi.

ABD San Francisco California merkezli Airbnb, Inc., kısa süreli aile yanında konaklama ve deneyimlere odaklanan bir çevrimiçi pazaryeri işletmekte. Bir komisyoncu olarak faaliyet gösteren şirket yapılan her rezervasyondan komisyon alıyor.

Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi bakın ne yapıyor Kiralar fırlarken şimdi de bu çıktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön