27 / 04 / 2024

ABD'li 17 şirket, 5 Aralık'ta yatırım için Türkiye'ye geliyor!

ABD'li 17 şirket, 5 Aralık'ta yatırım için Türkiye'ye geliyor!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Lally, 17 şirketin 5 Aralık'ta yatırım fırsatlarını incelemek için Türkiye'ye geleceğini söyledi



ABD yatırım için rotayı Türkiye'ye kırdı. Dünya devi 17 ABD'li şirket yatırım için 5 Aralık'ta Türkiye'ye gelecek. Ticaret heyetinde Abound Solar, AES Energy, Clipper Wind, General Electric, Megtec ve Solar Reserve gibi firmalar yer alıyor. ABD  Ankara  Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michael Lally, ABD'li şirketlere Türkiye'yi ve yatırım ortamını anlattıklarında beklediklerinden büyük ilgi gördüklerini belirterek, "Birçok şirket Türkiye'ye yatırım için başvurdu. Şuan 17 şirketi getirebiliyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir'de 250'den fazla iş görüşmesi yapılacak" dedi. Türkiye'nin gelecek 20 yılda enerjide yüzde 6-8 oranında büyüme ihtiyacı olduğunu dile getiren Lally, "Bu tablo yatırım için çok önemli" dedi. Lally, ABD'li şirketlerin Türkiye'de kuracakları güçlü işbirliğiyle Ortadoğu, Rusya ve Ukrayna pazarlarına açılmak ve Türk şirketlerinin imajından yararlanmak istediklerini söyledi. Lally, gelecek yıl havacılık ve eğitim sektörlerinde iki ticaret heyetinin daha Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Enerji Bakanlığı ile EPDK ile ortak seminer düzenleneceğini ifade eden Lally, ABD'li şirketlere Türkiye'de müteahhitlik firmaları ile yenilenebilir enerjiye yatırım yapmalarını önerdiklerini kaydetti.

'TERÖR ENDİŞESİ YOK'

Yatırım yapacak şirketlerin terör endişesi taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Lally, "Hiçbir yatırımcıdan öyle bir soru gelmedi. Hepsi iş amaçlı geliyor. Hiçbirinin de bu konuda endişesi olmadı" yanıtını verdi. Lally, "2012 yılında niçin eğitim yatırımları için geleceksiniz" sorusu üzerine Avrupa'dan eğitim amaçlı en fazla öğrenci gönderen ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. ABD'li şirketlerin dağıtım finansman sıkıntısı yaşandığı için iptal edilen dağıtım özelleştirmeleri ile de ilgilenebilecekleri belirtiliyor.
Sabah


Geri Dön