02 / 05 / 2024

ABD'li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?

ABD'li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin planlarını güncelledi. Banka, Erdoğan'ın kazanması durumuna  2024 ortalarında doların 24,50 seyirlerinde, Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde ise doların 14 TL'de olacağını ifade etti.



Wells Fargo finansörü Brendan McKenna aracılığı ile yayımlanan raporda, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme olasılığının daha çok olduğu kaydedildi. Erdoğan’ın kazanması durumunda ise sene bitimi dolar/TL’nin 23 oranında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda ise kurun 15 oranında fiyatlanacağı söylendi.

Yayımlanan raporda, Erdoğan’ın vazifesini sürdüreceğine inandıklarını söyleyen analistler, “TL için baz senaryomuz, Erdoğan’ın ikinci turda seçimi kazanması” şeklinde konuştu.

ABD li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?

'ERDOĞAN’IN SEÇİLME İHTİMALİNİ DAHA YÜKSEK'

Türkiye ekonomisiyle ve zelzelelerle alakalı yeni güçlüklere rağmen, Erdoğan’ın hâlâ yeterli oranda oy alacak kadar popüler olduğunu söyleyen stratejistler, Erdoğan’ın seçmenleri etkileyebileceğine inandıklarını söyledi.

Analizde Erdoğan’ın vazifeyi evam ettirme olasılığı yüzde 50 – yüzde 55 olarak tahmin edilse de analistlere göre, ilk senaryo yayınlandığından beri bu olasılık geriledi ve iktidar değişikliği olasılığı yükseldi. İktidar değişikliğinin olma olasılığı ise analistlere göre yüzde 45 – yüzde 50'ye erişti.

Raporda, “İktidar değişikliği senaryosunun merkezinde idame ettirilemez ekonomik şartlar var. Zelzelelere yapılan az müdahale de muhalefetteki Millet İttifakı’nın son birkaç ayda ivme elde etmesine manalı bir şekilde katkıda bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Wells Fargo’nun Türkiye seçimlerine ait olası senaryoları şöyle oldu:

ABD'li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?


Geri Dön