30 / 04 / 2024

ABD'li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

ABD'li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

Amerikalı milyarderler Kovid-19 salgınında servetlerine servet kattı. Yapılan bir araştırmaya göre ABD'li milyarderler servetlerini toplamda 2,1 trilyon dolar artırdı. 



ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ABD'li milyarderlerin serveti Kovid-19 salgınında yüzde 70 oranında artış gösterdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD'li milyarderler servetlerini toplamda 2,1 trilyon dolar artırdı. 

Araştırma kuruluşları tarafından hazırlanan rapora göre, Amerikalı milyarderlerin Kovid-19 salgını sırasında servetlerinin yüzde 70 yükseldiği belirlendi. Buna göre, serveti 1 milyar dolar ve daha fazla olan ABD milyarderler, Mart 2020-Ekim 2021 tarihleri arasında servetlerini toplamda 2,1 trilyon dolar artırmış oldu. 

Politika Araştırmaları Enstitüsü ve Vergi Adaleti için Amerikalılar isimli kuruluşların hazırladığı raporda milyarderlerin Mart 2020’den bu güne olan kazançları incelendi. Rapora göre, Kovid-19 salgını boyunca milyarderlerin sayısı ve servetleri katlandı.

ABD li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

18 Mart 2020 tarihinden 15 Ekim 2021 tarihine kadar olan kazançları değerlendiren raporda, Forbes milyarderler listesinden alınan gerçek zamanlı veriler incelendi. Rapora göre, 2020 Mart'ta 614 olan ABD’li milyarder sayısı bu ay 745’e ulaştı. Araştırma şirketi Wealth-X de, dünyadaki milyarder sayısının 2020 yılının 3 bini aştığını açıkladı. 

Tesla CEO’su Elon Musk, bugüne kadarki en büyük kazancını görerek Mart'ta dünyanın en zengin insanı olan eski Amazon CEO’su Jeff Bezos’u bir defa daha geçti. 

Businnes Insider’a göre ABD’de en zengin yüzde 1’in serveti bütün orta sınıfın toplam servetini aştı. 

ABD li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

GELİRLERİ EKSİK BİLDİRİYORLAR

ABD’li zenginler, gelirlerindeki bu muazzam yükselişlere rağmen kazançlarının vergilendirilmesini hala olumlu değerlendirmiyor. 

ABD Gelir İdaresi (IRS) araştırmacıları ve akademisyenler tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen bir araştırmada, ABD’de en tepede yer alan yüzde 1’in yaklaşık dörtte birinin gelirlerini IRS’ye düzgün bildirmediğine dikkat çekildi.

Ayrıca en zengin yüzde 0,1’e dahil olan kişilerin de yarısının gelirlerini doğru bildirmediği belirtildi. 

ABD li milyarderlerin servetleri pandemide katlandı!

VERGİ ÖDEMİYORLAR

Bu sebeple her sene yüz milyarlarca dolar vergi toplanamıyor. Beyaz Saray ekonomistleri tarafından hazırlanan bir rapora göre, Amerika’nın en zengin 400 ailesinin sadece senelik yüzde 8,2’lik bir gelir vergisi ödediği açıklandı. 

ABD’de zenginlerin vergilendirilmesi için çalışmalar sürdürülmesi de Başkan Joe Biden’ın gelir vergilerini artırma planı demokratların engeline takıldı. Çıkan yasalarda zenginlerden alınması öngörülen verginin oranları öngörülenden daha düşük oldu.

Milyarderler emlak avına çıktı!

Milyarderler arazi avında!

Dünyada en çok milyarderler nerede yaşıyor?

ABD'li milyarderler servetlerine servet kattı!


Geri Dön