02 / 05 / 2024

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir açıklama yapan ABD’li deprem uzmanı Doç. Dr. Judith Hubbard’ Türkiye’deki iki depremin çok şaşırtıcı olduğunu söyledi. Depremin 75 saniye sürdüğünü bildiren Hubbard, “Sarsıntı muhtemelen çok daha uzun sürdü” diye konuştu.

ABD li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

ABD’deki Cornell Üniversitesi Jeoloji bölümünde deprem araştırmaları yapan Hubbard,  ölçümlere göre 7,8'in ardından 7,5'lik depremin takip etmesin şaşırtıcı olduğunu vurguladı. Bunun nedeninin, bir tür tetikleme olabileceğini savunan Hubbard “Yaygın görülen bir durum değil ve eminim ki çok daha zarar vericiydi” dedi.

Judith Hubbard, son yaşanan depremlerin, "meydana gelen birçok depremden daha karmaşık" olduğunun altını çizerek, ”Bakıldığında pek çok farklı fay kopmuş gibi görünüyor. Sonra herkesin dikkatini çektiğini düşündüğüm şey, mutlak yıkım" diye konuştu.

“BU YIKIM BENZERSİZ, ŞOK EDİCİ!”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin diğer depremlere benzemediğini iddia eden Hubbard, "Binaların yıkılış görüntüleri o kadar trajik ki! Bu, eski depremlere göre çok benzersiz kalıyor. Bu nedenle yıkımın boyutu ile görünürlüğünün birleşimi gerçekten ama gerçekten şoke edici." diye konuştu.


Geri Dön