09 / 05 / 2024

ABD’nin rüzgarı altını vurdu! ABD’de bankaların iflası altın piyasasını şaha kaldırdı!

ABD’nin rüzgarı altını vurdu! ABD’de bankaların iflası altın piyasasını şaha kaldırdı!

ABD'de Silikon Vadisi Bankası ile Signature Bank'ın üst üste gelen iflasları altın fiyatlarını etkiledi. İşte detaylar!



Finans uzmanları, 10 ABD bankasının daha iflas edebileceğini ifade etti. İflaslardan sonra da altın fiyatlarında hareketlenme başladı.

Ons altın, küresel piyasalardan gelen haberlerin ardından bir buçuk ay aradan sonra 1900 dolar seviyesini geçti. Ons altındaki yükseliş gram altına da yansıdı. Gram altın bin 187 lira seviyesine ulaştı.

İÇ PİYASADA KÂR SATIŞLARI GELDİ

Altında yaşanan yükseliş iç piyasayı da hareketlendirdi. Altının yükselişini fırsat bilen vatandaşlar da  kâr satışı için Kapalıçarşı’ya koşmaya başladı. Kapalıçarşı’da çeyrek altın bin 945 lira iken, yarım altın 3 bin 888 lira seviyesindeyken, tam altın 7 bin 751 liradan satılmaktadır.

Altında yükseliş ile birlikte kar satışlarının görüldüğünü söyleyen Kapalıçarşı kuyumcusu Can Güzeliş, "Ons altının 1900 dolar seviyesini kırması ile gram altın bin 180 liralara kadar yükseldi. İç piyasada kâr satışları da geldi. Altın yatırımcısına her zaman için altının güvenli bir liman olduğunu söyleyebilirim. Altında ilerleyen dönemlerde yukarı yönlü hareketler beklemekteyiz. Paniğe girip satışlar yapmasınlar, altını uzun vadeli olarak düşünebilirler. Gram altın bin 180 liradan, çeyrek altın bin 920 liradan, yarım altın ise 3 bin 840 liradan işlem görüyor" diye konuştu.

Altında yaşanan hareketlilik ile ilgili açıklamada bulunan Güzeliş, "Uluslararası piyasalardaki hareketliliğe bağlı olarak altın yükselişe geçti. ABD’de bankacılık krizi yaşanması gram altının yükselmesinde etkili oldu. ABD hükümeti ise bu bankalardaki mevduat sahiplerini koruyacağını duyurdu. Bu açıklamayla dalgalanma biraz olsun azaldı diyebiliriz. Bu krizle paraya olan güven sarsıldı. Dolayısıyla altın gibi fiziksel emtialara ilgi arttı. Altın güvenli liman olarak görüldüğü için talepler de artış yaşandı. Uzun bir aranın ardından ons fiyatı 1900 dolar seviyesini kırdı. Bu da TL bazında altının yukarı yönelmesine sebep oldu" ifadelerine yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön