27 / 04 / 2024

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.



Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi'nin meclis toplantısında, Gültepe imar planlarına ilişkin Şehir Plancıları Odasının itirazı sonucu İdari Mahkeme tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamalar yaptı. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; imar planlarını oybirliğiyle kabul eden meclise ve kamuoyuna bilgi veren Başkan Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez. Bizim duruşumuz belli” ifadelerini kullanarak kentsel dönüşümdeki kararlı duruşuna dikkat çekti. 

Abdül Batur dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe’de 50 senedir kimsenin cesaret edemediği planları, ellerini hiç tereddütsüz taşın altına koyarak, o bölgede oturan vatandaşların talepleri kapsamında yapabilmek amacıyla yola çıktıklarının altını çizdi. Hukuk devletinde yaşadıklarına, mahkeme kararına saygılı olduklarına dikkat çeken Başkan Batur şunları kaydetti: 

“İzmir kamuoyunun ve belediyemizin ilk günden beri takip ettiği önemli bir çalışma var biliyorsunuz; kentsel dönüşüm çalışmaları. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önceliği Gültepe’ye verdik. Gültepe Bölgesi dediğimiz 14 mahalleden başlattık. Planlar meclisimizden oybirliğiyle geçti, Büyükşehir Belediye Meclisinden oybirliğiyle geçti. Daha sonra askı müddetleri ve itirazların kabulü veya reddiyle planlarımız askıdan indi. Bu arada Şehir Plancıları Odası, itirazın son günü olan 59’uncu gün planlarımıza bazı gerekçelerle itiraz etti. Bu gerekçelerin bazıları doğru, bazıları yanlış, onunla ilgili mahkeme gerekli kararları verecek. Bugün de 4. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ciddi bir emek ve uğraşlarla hazırladığımız, Gültepe’nin makus talihini ortadan kaldıracak, yepyeni bir kentin temelini oluşturacak imar planları hakkında maalesef Şehir Plancıları Odamızın İdare Mahkemesine yaptığı itiraz neticesinde bugün yürütmeyi durdurma kararı verildi. Demokratik hukuk devletinde olduğumuza göre mahkeme kararlarına saygılıyız. Kararı asla sorgulama şansımız yok. Ancak ortadaki bazı gerçekleri de göz önüne getirmemiz gerekiyor. Bu kentin sadece binalardan oluşmadığını, içinde yaşayan insanların olduğunu ve onların da beklentilerinin bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Gültepe’nin sosyolojik, ekonomik hali ortada. Seçim döneminde o bölgeleri dolaşırken önümüze en fazla çıkan istek, vatandaşın en fazla talebi, kentsel dönüşüm ve imar planlarının revize edilmesiydi. Bununla ilgili biz de elimizi taşın altına koymakta hiçbir tereddüt yaşamadan, 50 yıldır kimsenin cesaret edemediği bu çalışmaları yürüttük. Bir yıl gibi kısa bir sürede belediye bürokratlarımızın üstün gayreti ve başarısıyla bu noktaya getirdik. 300 hektar diyoruz, 300 hektar kolay bir planlama değil. Ama sizlerin de desteğiyle, bütün siyasi parti gruplarımızın desteğiyle uygulama noktasına getirdiğimiz bir plandı.”

Abdül Batur dan Gültepe imar planları açıklaması!

Kentsel dönüşümden vazgeçmeyeceklerine dikkat çeken Başkan Batur, zaman kaybedildiğini de vurguladı. Batur sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Vazgeçmek yok. Sadece zaman kaybediyoruz. Kentin de bu konularda vakit kaybetmeye tahammülü yok. Ama bu kent için bir şey yapmak, bir şey üretmek; kentin o bölgesinin kent gibi olmasını sağlamak, orada yaşayan insanların insanca yaşamalarını sağlamak için biz elimizden gelen her türlü şeyi yapmaya çalışacağız. Özellikle hukuk devleti olduğumuzu başta söylemiştik. Hukuk ne diyorsa biz onu belediye olarak uygularız. Zaten yönetim tarzımız da bu. Şu anda kaybedilen zaman oluyor, kaybeden Gültepe halkı oluyor. Gerekçeli karar önümüze geldiğinde ona göre değiştirerek yeniden planlamaya devam edeceğiz.”

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!


Geri Dön