28 / 04 / 2024

Abdül Batur'dan İzmir Konak için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Abdül Batur'dan İzmir Konak için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Konak Belediye Meclisi, 2020 yılının son toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi Salonunda gerçekleştirdi. Gültepe planlarına gelen itirazların gündeme getirildiği toplantıda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kararlılık vurgusu yaptı. 



Konak Belediye Meclisi, 2020 yılının son toplantısını Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi Salonunda gerçekleştirdi. Gültepe planlarına gelen itirazların gündeme getirildiği toplantıda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kararlılık vurgusu yaptı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; yaşanan depremle beraber kentsel dönüşümün ve Gültepe imar planlarının öneminin bir kez daha görüldüğüne dikkat çeken Başkan Batur, “Gültepe imar planları bu dönem yapılan en önemli iş. Bu konuda başkanlık iradesi olarak kararlıyız. Meclisimiz de kararlı olduğunu teyit etti. Hem Konak hem Büyükşehir olmak üzere iki meclisten de oybirliği ile geçmesi bize güç verdi. Bu işi hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda Gültepe İmar Planlarına gelen itirazlar değerlendirilirken komisyonlardan gelen raporlar oylamaya sunuldu.

Gültepe Planlarının bu dönem Konak Belediyesi’nin yaptığı en önemli iş olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, “Gültepe imar planları için kararlı bir şekilde yola çıktık. ‘Biz bu işi yapacağız, yıllardır bu planları bekleyen vatandaşımızın beklentisini karşılayacağız’ dedik. Bu konuda meclisimizin samimiyetine inanıyorum. Gültepe imar planları bu dönem yapılan en önemli iş. Bu konuda başkanlık iradesi olarak kararlıyız. Meclisimiz de kararlı olduğunu teyit etti. Hem Konak hem Büyükşehir olmak üzere iki meclisten de oybirliği ile geçmesi bize güç verdi. Bu işi hep birlikte yapacağız. İtirazlar olabilir, elbette olacaktır ama bunların hepsini aşacağız. Bu planların hayata geçmesinde herkes elinden geleni yapmalı” açıklamasında bulundu. 

BATUR: KAYBEDECEK DEĞİL BİR DAKİKAMIZ BİLE YOK

Gültepe imar planlarının ve Konak’taki kentsel dönüşümün önemini bir kez daha vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Ekim depremini anımsatarak Gültepe planlarının sadece teknik ve toplumsal olarak değil, vicdanen de yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. Vatandaşın kentsel dönüşüm beklentisini anımsatan Başkan Batur, şunları kaydetti:

“30 Ekim’de bir deprem yaşadık ve deprem Bayraklı’yı vurdu. Bir daha ne zaman olacağını ve nereyi vuracağını bilmiyoruz. Bu sebeple Gültepe imar planlarının vicdanen de yerine getirilmesi gerekiyor. Sadece sırt bölgeleri değil bütün Konak’ın bizden beklentisi var. Yapılan anketlerde yüzde 85 oranında kentsel dönüşüm talebi var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir, biz hep birlikte ve doğru kararlar vererek çalışmak zorundayız.  Kaybedecek değil bir saatimiz, bir dakikamız bile yok.”

DEPREM SONRASI HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Batur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen teknik komisyonun, Konak’taki binaların hasar tespitine ilişkin çalışmasını da açıkladı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 57 adet ağır hasarlı bina belirlendiğini ifade eden Batur, bunların 6 tanesinin betonarme, geri kalanının ise iki katlı yığma binalar olduğunu söyledi. Orta hasarlı bina sayısının ise 71 olduğunu söyleyen Başkan Batur, orta ve ağır hasarlı binalar ile ilgili olarak vatandaşın muhtarlıklardaki askıları takip ederek bilgi alabileceğini de dile getirdi. 

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!


Geri Dön