28 / 04 / 2024

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 



İyi Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak dün sabah Mudanya'da gerçekleşen 5.1 şiddetindeki deprem sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Uçak, deprem gerçeğini görmemezlikten gelinmeyeceğini belirterek, Marmara Deniz’inde meydana gelen ve Sakarya’mızda da hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Uçak konuşmalarına şu şekilde devam etti: ''Deprem ülkemizin ve şehrimizin en büyük sorunudur. Deprem gerçeğini görmemezlikten gelmek önümüzdeki yaşanacak felaketlere zemin hazırlamaktadır.Yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerekmektedir. Yüce Rabbim ülkemizi tüm felaketlerden korusun."  ifadelerini kullandı.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

SAKARYA İÇİN EN ÖNEMLİ İŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Yavuz; ''Sakarya'da yapılması gereken 1 numaralı işin kentsel olduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bu saatten sonra Sakarya'da yapılabilecek 1 numaralı iş kentsel dönüşümdür. Şu anki Kahramanmaraş merkezli depremlerle, Sakarya'nın yaşadığı deprem bir değildi. 1999 yılındaki depremdeki şartlarla bugünün şartları artık eşit değil.

1999 depreminde devlet yoktu, belediyeler yetişmişti. Ben Ali İhsan Yavuz olarak, imkanım ve gücüm yettikçe bakanlık bakanlık gezmeye varım. Seferber olalım. Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm adına çok büyük adımlar atmak istiyoruz. Belediye başkanının tek başına bu işin altından kalkması mümkün değil. İlçe belediyelerimiz de, bizler de kafa kafaya vererek bu konuda ne gerekiyorsa yapmalıyız'' dedi. 

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Geri Dön