19 / 07 / 2024

Abdul Latif Jameel ve Giorgio Armani komşu oldu!

Abdul Latif Jameel ve Giorgio Armani komşu oldu!

Biri Suudi Arabistan'ın beşinci zengini, Forbes'in milyarderler listesinde zirvelerde dolaşıyor. Diğeri dünyanın en ünlü modacılarından. İkisinin de ortak noktası İstanbul sevgisi




Toyota Türkiye'yi Sabancı'dan alan Abdul Latif Jameel ve Giorgio Armani Nişantaşı'nın en pahalı apartmanında komşu oldu

Son dönemde yatırımcıların ve turistlerin gözdesi olan İstanbul artık alışverişin de merkezi haline geldi. Chanel, Prada, Hermes gibi dünya moda devlerinin buluştuğu Nişantaşı-Teşvikiye- Maçka üçgeni her geçen gün biraz daha prestij kazanıyor. Prestijli markaların akın ettiği bu bölge şimdilerde ultra lüks sayılan projelere de ev sahipliği yapıyor. Bu projelere son olarak tasarım ustası Armani de ekleniyor. Roma, New York gibi metropollerde dünyaca ünlü zenginlere özel konut projeleri yapan İtalyan devi Armani, Maçka'dan Türkiye'ye giriyor. Son olarak Dubai'de geliştirdiği projede giyimdeki dehasını mimariye yansıtan Armani, Maçka Residence Interior by Armani/ Casa projesiyle adından söz ettirecek. 300 milyon dolarlık yatırımla inşaa edilecek olan ve 2012'de tamamlanması planlanan projenin adı yetti. Tanıtımın üzerinden 6 ay geçmeden dairelerin yüzde 80'i satıldı. Maçka Residence'dan ev alanlar arasında dünyanın yakından tanıdığı isimler de yer alıyor. Bu isimlerden biri de Sabancı Holding'in ToyotaSA'daki payını 85 milyon dolara alan Suudi milyarder Mohammed Abdul Latif Jameel.

ÇATIYA HAVUZ YAPTIRIYOR

Aynı zamanda Suudi ALJ şirketinin veliahtı olan Jameel, Toyota'yı aldıktan sonra sık sık İstanbul'u ziyaret etmeye başladı. Hatta bir ara İstanbul'dan ev aradıklarını resmi olarak duyuran ALJ'nin patronu ayın 15 günü Boğaz'da zaman geçiriyor. 5 milyar dolar servetiyle Ortadoğu'nun en zengin 13'üncü Suudi Arabistan'ın ise 5'inci zengini olan Jameel, Maçka Residences'ın en üst katındaki penthouse daireyi 16 milyon dolara satın aldı. Bin metrekarelik bu dairenin üstündeki terası da kendine tahsis ettiren Jameel, çatıya bir havuz yaptıracak. Projenin diğer kulesinde ise Armani'nin dairesi bulunuyor. Dolayısıyla iki ünlü isim çatı komşusu olacak. Giorgio Armani'nin de kendi dairesinde oturabileceği belirtiliyor.

ToyotaSA'yı alan milyarder 12 ülkede 320 bin araç satıyor

AÇILIMI Abdul Latif Jameel olan Suudi Arabistan Merkezli ALJ Grup'un Japon Toyota ile 55 yılı aşan bir işbirliği bulunuyor. Dünyada Toyota'nın en büyük distribütörü durumunda olan grup, aynı zamanda Toyota'ya bağlı Daihatsu ve Lexus'un da en büyük satıcılarından biri. Suriye, Fas, Cezayir, Almanya, Çin, İngiltere ve Monoka başta olmak üzeri 12 ülkede Toyota markalarının temsilciliğini yapan ALJ Grup, 2008 yılında 320 bin araç satışı gerçekleştirdi. Bir süre önce Çekmeköy'de 12 milyon dolar yatırımla ALJ Grup'un Avrupa merkezini kurdu. Bu merkezde Daihatsu'nun dünyadaki en büyük showroom'u açıldı.

"Kültürlerin kaynaştığı İstanbul'u çok seviyorum"

MODACI Georgio Armani kendi alanında dünyanını en iyilerinden. Armani'nin İstanbul sevgisini ise kendi ağazından aktarmak gerekli: "İstanbul inanılmaz zengin bir tarihe sahip hakikaten büyülü bir yer ve kültürlerin gerçek anlamda kaynaştığı bir nokta. Tasarımlarımda tabii ki bir modernistim, fakat bize geçmişten miras kalanlar benim için çok değerli." Armani İstanbul'da tasarımını yaptığı site için de "Tarihi yapıların iç mekanların yanında çok iyi bir iç tasarım yaratmayı amaçlıyorum" diyor.
Sabah/SİNAN ÖZEDİNCİK


Geri Dön