06 / 05 / 2024

Abdulbasıt Hamza'nın 1 milyar 200 milyon dolarlık mal varlığına el konuldu!

Abdulbasıt Hamza'nın 1 milyar 200 milyon dolarlık mal varlığına el konuldu!

Sudan'da hükümete bağlı Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, devrik Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’e yakın bir iş adamının 1,2 milyar dolar servetine el koydu...



Sudan'da hükümete bağlı Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, devrik Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’e yakın bir iş adamının 1,2 milyar dolar değerindeki servetine el koydu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed el-Fekki Süleyman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Süleyman, yaptığı açıklamada, Beşir’e yakın isimlerden iş adamı Abdulbasıt Hamza’ya ait değeri 1 milyar 200 milyon doları bulan hisse senedi ile arsaya el konulduğunu ifade etti. 

El konulan arsaların bir milyon dönüm olduğunu belirten Süleyman, gasbedilen varlıkların geri alınmasının ülkedeki ekonomik durumun iyileşmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. 

Komisyon üyesi Salah Menna da iş adamı Hamza’nın kamuya ait 2 milyar doları zimmetine geçirdiğini, el konulan arsalar ve hisse senetlerinin değerinin 1,2 milyar dolar civarında olduğunu açıkladı. 

Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, devrik lider Ömer el-Beşir rejiminin izlerinin silinmesi, yolsuzlukla mücadele ve tüm hakların iadesine ilişkin olarak 10 Aralık'ta bir komisyon oluşturulmasına karar vermişti. 

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Sudan Ceyli bölgesinde kalıcı konut için ilk temeller atıldı!


Geri Dön