30 / 04 / 2024

Abdullah Aygün: Uzungöl'e kongre merkezi yapmak istiyorlar!

Abdullah Aygün: Uzungöl'e kongre merkezi yapmak istiyorlar!

Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, geçen yıl yaklaşık 1 milyon 375 bin turistin ziyaret ettiği Uzungöl Beldesi'nin Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden ve Doğu Karadeniz'in turizmde adeta lokomotifi olduğunu söyledi...



Uzungöl Belediye Başkanı Abdullalı Aygün, "Şirket inşallah Ocak 2014 itibariyle teleferik yapımı için kazmayı vuracak. Uzungöl'de yapılacak teleferik saatte 700 kişi taşıyabilecek. 2 bin 868 metre uzunluğundaki hatta, teleferik 4 dakika 13 saniyede Garester Yaylası'na çıkacak. Tek seferde yaklaşık 50 kişi taşıyabilecek. Yani 50 kişi Garester Yaylası'na çıkarken 50 kişi de geri dönebilecek" diye konuştu. 

Tüp şeklinde olacak Aygün söz konusu teleferiğin oldukça modern yapılacağına da işaret ederek, "Turizmi artırmamız için dağlara çıkmamız lazım. Teleferik yapılınca yöremizde kayak da artacak. Teleferiğin havada görüntü kirliliği oluşturmaması için iki tüp olarak yapılmasını uygun gördük. 

Uzungöl'de yapılacak olan teleferik Antalya Kemer Tahtalı'daki teleferiğin aynısı olacak" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Aygün, Uzungöl'ün imar sorununu da çözmek üzere olduklarını ifade ederek, "Yakın zamanda bitmiş olacak. 

İmarımız bütün kurumlardan geçti. 

İmar planı inşallah önümüzdeki 2014 yılında yürürlüğe girecek. 

Herkesi mutlu etmek mümkün değil, ama başka Uzungöl yok, buranın korunması gerekir" diye konuştu. 

Uzungöl ile Garester Yaylası arasına teleferik yapılıyor. Belediye Başkanı Aygün, "Buraya bir parlamenter de 1461 kişilik bir kongre merkezi yapmak istiyor. İzinleri alırsak yapacağız" dedi 1461 kişilik planlanıyor Ah- kezi planı var. Eğer ilgili kurum alırsak 

¦ Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Trabzon'da bir kongre merkezi olmadığını ancak Uzungöl'e 25 milyon liralık bir kongre merkezi kazanörmak istediğini belirterek, "Uzungöl için 1461 kişilik bir kongre mer W ¦ kezi planı var. Eğer ilgili kurumlardan gereken izinleri alırsak yatırımcısı da hazır, kuvvetli bir iş adamı, parlamenter, Trabzon'a yap işlet modeliyle bir kongre merkezi yapmak istiyor. Böylece Trabzon'da kongre turizmi, kruvazör turizmi yapılabilecek" dedi. 


Vatan


Geri Dön