21 / 05 / 2024

Abdullah Bostancı Enez çalışmalarını anlattı!

Abdullah Bostancı Enez çalışmalarını anlattı!

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, düzenlediği basın toplantısıyla son 1 yıl içinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bostancı, “30 Mart'a kadar borç yükü 63 milyon, yıllık geliri 5 milyon olan belediyenin borç yükü 13 katına çıkartılmıştır. " dedi



Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, düzenlediği basın toplantısıyla son 1 yıl içinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. 

Bostancı, 30 Mart 2014 tarihinde devir aldıkları belediyenin öncelikle borçlarının çıkartıldığını belirterek, her türlü harcamaları disiplin altına alarak belediyenin maddi ve manevi çalışma koşulları iyileştirildiğini söyledi. 

Enez Belediyesi azami tasarruf tedbirleri alınarak ve uygulanarak her türlü lüzumsuz harcamalar giderildiğini, belediyenin kendi ayakları üzerinde durmasının sağlandığını anlatan Bostancı, “30 Mart'a kadar borç yükü 63 milyon, yıllık geliri 5 milyon olan belediyenin borç yükü 13 katına çıkartılmıştır. Menkul ve gayrimenkul, bütün akar gelirlerine haciz konulmuş haciz memurları belediyenin içerisinde muhasebe bölümünde kasaya düşen parayı haczeder hale gelmiştir.  Disiplinli ve tasarruflu çalışma ile bunlardan kurtulmaya çalışılmıştır” dedi.  6 kalem de 1 yılda 1.993.595 TL. tasarruf yapıldığını anlatan Bostancı özetle  şunları kaydetti: 

“Yaklaşık 3 milyona mal olacak ve parası hazır bulunan beton parke tesisimiz üretime geçtiği taktirde Enez merkez, trapez, Kışlaaltı mevkiinde bulunan 1,5 milyon metrekare toprak yolumuz döşenmiş olacaktır. Mevcut olan pazaryerimiz yıkılarak yerine halkımıza ve Pazar esnafımıza hizmet edecek olan 3 bin 300 metrekare kapalı alan oluşturulacaktır. Maliyeti 570 bin TL. dir. 

Belediye başkanlığımız ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yapmış olduğumuz Cumhuriyet Meydanı ve Milli Egemenlik Caddesi Projesi kapsamında ilçemiz Tarihini yaşatan 5 ayrı noktaya figürler oluşturularak yapacağımız düzenleme projesinin maliyeti 730 bin TL olup 500 bin TL'sini Trakya Kalkınma Ajansı, 230 bin TL'sini belediyemiz karşılayacaktır. Bu projemiz en kısa zamanda hayata geçirilecektir. İlçemiz girişi olan Milli Egemenlik Caddesi gidiş geliş olarak  TOKİ  konutlarına kadar genişletilecektir. Yol düzenlemesi beton parke şantiyemiz üretime başladığında şu anda Cumhuriyet İlköğretim okulunun yanında yaptığımız kaldırım uygulaması TOKİ konutlarına kadar çift yönlü olarak devam edecektir. 

Enez Kalesi ve tarihi kalıntılarımız Kültür Bakanlığımız ile işbirliği yapılarak restore edilecek, Ayasofya Camii onarılarak Fatih Camii adı altında hizmete açılacak.

28 bin metrekare alanda yapmış olduğumuz projede yeşil alan, yürüyüş yolları, çocuk parkları , oturma grupları , kamelyalar, barbeküler ve halkımıza açık spor aletlerinin yer aldığı düzenlemeler yapılmaya başlanmıştır. 

Mevcut olan liman fiziki görünüm ve alt yapı çalışmaları yapılarak gümrük işletmesinin tekrar faaliyete geçmesi sağlanacak, İstanbul-Enez-Dedeağaç feribot seferlerinin yapılması sağlanacak yenileme çalışmalarının maliyeti 2 milyon liradır."



Edirne Gazetesi


Geri Dön