28 / 04 / 2024

Abdullah Gül: Saraçoğlu Mahallesi’nde bina yıkımı olmayacak!

Abdullah Gül: Saraçoğlu Mahallesi’nde bina yıkımı olmayacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Abdullah Gül 'ün “Projeyi aceleye getirmeyin” dediğini, “Uzmanların tavsiyeleriyle ve yol göstericiliğiyle yapıldığı takdirde işlerin iyi yürüyeceğini” söylediğini aktardı.




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Ankara  Saraçoğlu Mahallesi’nin restorasyonu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Mimarlar Odası yetkililerini, Çankaya Köşkü’nde bir araya getirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Ali Hakkan, Cumhurbaşkanının “Projeyi aceleye getirmeyin” dediğini, “Uzmanların tavsiyeleriyle ve yol göstericiliğiyle yapıldığı takdirde işlerin iyi yürüyeceğini” söylediğini aktardı.


Cumhurbaşkanı’nın “Bu projenin olumlu bir şekilde bitmesini isterim. Güzel bir örnek olsun. Tarihi doku bozulmadan o bölgeyi yaşanabilir bir yer haline getirin” sözlerini aktaran Hakkan, toplantıda bina yıkımlarının olmayacağı konusunda söz aldıklarını söyledi. Mahallede AVM ve benzeri yeni bina yapımının da olmayacağının konuşulduğunu aktaran Hakkan konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.


Evrensel


Geri Dön