29 / 04 / 2024

Abdullah Torun: Adana'nın doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkaracağız!

Abdullah Torun: Adana'nın doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkaracağız!

Sefahattin Sekin'in hazırlayıp sunduğu 'Gazeteci' programına konuk olan AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, seçimi kazanması durumunda Adana'nm 2. İstanbul olacağını söyledi.




Abdullah Torun, Koza TV Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Sefahattin Sekin'in hazırlayıp sunduğu 'Gazeteci' programına konuk oldu. Son iki seçimdir yapılan temayül yoklamalarından birinci çıktığını hatırlatan Torun, kendisine gösterilen desteğe teşekkür etti. Torun, "2002'den bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde il genelinde Adanalı, AK Parti'yi birinci yapmıştır. Allah'a şükürler olsun bu iktidar, genel başkanımız, kadrolarımız milletin bize vermiş olduğu bir emanete bugüne kadar ihanet etmedik. O bayrağı o sancağı dimdik tuttuk ve bugünlere geldik" ?'den bu yaı hizmetten yararlanamadığını ifad< deai. Adana'nm 2002'den bu yana Ak burada açıklıyorum. Antep, Kayseri, eden Torun, "Bununda ana sebebi siz merkezi hükümet olarak ne kadar yeterli hizmet yapmak isterseniz isteyin yerel yönetimlerde ana domino taşı aa Büyükşehir'dir. Yani Büyükşehirler yoksa diğer belediyeler yüzde 70 anlamını kaybetmiş demektir. Yüzde 30 anlam taşır. Ancak Büyükşehir'le birlikte tüm belediyeler, yerel yönetimler yüzde 100 anlamına kavuşur. İşte bu manadaki bir AK belediyecilik Adana'ya gelmediği için Adana'ya kavuşturamadığımız için bir türlü merkezi hükümetle olan çalışmalar, çevremizdeki illerde gördüğümüz gelişmeler, başarılar bir türlü kendi ilimizde gerçekleşemedi. Biz bunu vicdanımızın en böyle derin yerinde hissediyoruz" diye konuştu. 


Hayalindeki Adana'vı da anlatan Torun, şunlan dile getirdi: "Bizim hayalimizde bambaşka bir  Adana  var. Adana'nın büyüklüğü, coğrafi özellikleri, Akdeniz'e olan sahilinin büyüklüğü ve uzunluğu, nüfus büyüklüğü itibarıyla 

İstanbul biliyorsunuz bir dünya başkenti, dünyanın gözdesi olan bir dünya başkenti. Peki Adana 2. İstanbul nasıl olur? Adana'ya jeopolitik özelliği açısından baktığımız zaman yeri, konumu ve coğrafi açısından etrafındaki şehirlerle mukayese edilmemesi lazım. Bakın içinden nehir geçen şehirler dünyada çok az ve sınınıdır. Adanın içinden nehir geçiyor. Diğer içinden nehir geçen şehirlere baktığımız zaman asla bizim Seyhan Nehri ile hem kısalık-uzunluk hem de içinden akan su miktarı açısından mukayese edilemez. Barajın oradan çıkıp Akdeniz'e ulaşması 44 kilometrelik bir mesafe. Ancak Adanalı bunun iki yakasından da yararlanamıyor. Adana'nm sosyal, kültürel, ekonomik anlamda bu nehirden elde ettiğimiz bir kazancımız yok. Biz öncelikle Adana'nın doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkaracağız. 


Kültür noktasına geldiğiniz zaman ise entegre projelerimiz var. Romalılardan kalma kullanılabilir en eski köprü Adana'da. Tarihi Taşköprü hemen yanı başında. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili yapılmış bir yapı var. Peki Avrupa'da şehirleri geziyorsunuz, oralarda eski vapılar, eski sokaklar içine yapılmış kareler ve hem tarihi bir dokuyu hem de sosyal atmosferi yaşatan gayet güzel ortamlar oluşturulmuş. Gittiğiniz zaman buraları gezebiliyorsunuz. Şimdi sizin bir misafiriniz gelse, yurt dışından ya da içinden Allah aşkına Adana'da gezdirebileceğimiz bir yer var mı? O tarihi mekanların olduğu Dölaeye götürmek istediğimizde utanırız. Peki nereye götürürsünüz? Adnan Menderes'e götürürsünüz. Gölü gösterisiniz orada da oturacak bir ver ulamayıp 15 dakika da döner gelirsiniz." Projeleri hakkında bilgi veren Abdullah Torun, Adana için 50'ye yakın projesi olduğunu söyledi. Seçilmesi durumunda göreve geldiği ilk günden itibaren projelerini hayata geçireceğini söyleyen Torun, "Bizim 50'ye yakın hayallerimiz olan projemiz var. Süreç içerisinde hepsini yavaş yavaş açıklayacağız kamuoyuyla paylaşacağız. Çok yetenekli uzman kadrolarımız bu işlerin üzerinde ciddi manada çalışıyorlar. 

Adana için yaşanabilir bir kent diyoruz ama bu son yıllann klişe kavramı ama altını doldurmamız lazım. Nedir yaşanabilir bir kent; huzur, güven, çocuklarımız için park alanları, içinde kuş sesleri olan çocuklarımızın rahatlıkla eğlendiği cıvıl cıvıl çocuk sesleri duyacağımız parklar istiyoruz biz. Çağdaş depreme dayanıklı konutlar istiyoruz biz" diye konuştu. 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön