25 / 05 / 2024

Abit Küçükarslan: Plan tadilatları kenti etkiliyor!

Abit Küçükarslan: Plan tadilatları kenti etkiliyor!

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde ağırlıklı olarak şahsi plan tadilatlarının yer almasını eleştirdi.



Küçükarslan, “Meclisleri plan tadilatlarından kurtardığımız zaman belediyelerin asıl üretimi başlayacak” dedi.


PLAN TADİLATLARI RANT AKTARMA OLAYI

Rantın en çok değiştiği yerlerin meclis toplantıları olduğuna dikkat çeken Abit Küçükarslan, "Yabancı ülkelere tarihi yapıların koruması konusunda çok özeniyoruz fakat o ülkelerde plan tadilatları yılda kaç kez yapılıyor diye hiç sorgulamıyoruz.. Bunu sorguladığımız zaman plan tadilatlarının bir kenti ne hale getirdiğini açıkça görmüş oluruz. Plan tadilatı tamamen birilerine rant aktarma olayıdır" şeklinde konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinde ağırlıklı olarak şahsi plan tadilatlarının yer almasını eleştiren Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Av.Abit Küçükarslan, "Meclis toplantılarını plan tadilatlarından kurtardığımız zaman belediyelerin asıl üretimi başlayacak" dedi.

Rantın en çok değiştiği yerlerin meclis toplantıları olduğuna dikkat çeken Abit Küçükarslan, "Yabancı ülkelere tarihi yapıların koruması konusunda çok özeniyoruz fakat o ülkelerde plan tadilatları yılda kaç kez yapılıyor diye hiç sorgulamıyoruz.. Bunu sorguladığımız zaman plan tadilatlarının bir kenti ne hale getirdiğini açıkça görmüş oluruz. Plan tadilatı tamamen birilerine rant aktarma olayıdır" şeklinde konuştu. Plan tadilatları konusunda sağlıklı kararların alınması için meclis gündemlerinin belli bir tarih öncesinde meclis üyelerine ulaştırılması ve incelenmesi gerektiğini ifade eden Küçükarslan, "Bu söylediğim şeyler tabii ki demokrasilerde olur Meclis üyelerine önceden gündem anlatılmalı, ön bilgi verilip, madde doğru değerlendirilmeli. Bu konu Türkiye'nin bir eksiği, bilgi vermeden, inceleme yapılmadan tadilat konusu gündeme geliyor. Siz muhalif olsanız da belli bir gurubun oyu fazla olunca o madde geçiyor. Bu

nedenle plan tadilatları kentlerin kötü gelişmesini sağlayan bir uygulama" dedi.


TADİLATLARIN CEZASINI ANTALYA ÇEKİYOR

Kent içinde önemli noktalarda yapılması planlanan projeler hakkında meslek odalarının görüşlerinin dikkate alınmamasından yakınan Abit Küçükarslan, "Biz görüşlerimizi her zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Belediyelerin dikkate almama gibi bir huyu var. Antalya'nın çıkarları için gönüllü olarak katkı koymaya her zaman hazırız. Bu konuda Antalya'nın çıkarları için gönüllü olarak katkı koymaya her zaman hazırız. Bu konuda bir diyalog olmadı olacağa da benzemiyor. Bu tarz yaklaşımlarda kente oldukça zarar veriyor. Bunun cezasını Antalya çekiyor" dedi. 


Antalya Gerçek Akdeniz 


Geri Dön