03 / 05 / 2024

Abit Küçükarslan: Lara Kent Parkı’na sahip çıkılsın!

Abit Küçükarslan: Lara Kent Parkı’na sahip çıkılsın!

Lara Kent Parkı’yla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis amaçlı yeni bir imar planı hazırlandığını savunan Abit Küçükarslan, tüm ilgililerden ve Antalya halkından Lara Kent Parkı’na sahip çıkmalarını istedi.



49 yıllığına bir şirkete ihale edildikten sonra açılan davalar sonucunda ihalesi ve ön izni iptal edilen 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı’yla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis amaçlı yeni bir imar planı hazırlandığını savunan Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükarslan, tüm ilgililerden ve Antalya halkından Lara Kent Parkı’na sahip çıkmalarını istedi.


Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, dün Antalya Barosu binasında bazı meslek odası başkanları ile birlikte Lara Kent Parkı ile ilgili açıklama yaptı. Lara Kent Parkı olarak planlanan 3 bin 500 dönümlük alanın Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1992 yılında doğal SİT alanı ilan edildiğini hatırlatan Küçükarslan, alanın turizm amaçlı tahsis şartnamesine, tahsis ihalesine ve ön izninin iptaline karşı açılan davaların kazanıldığına dikkat çekti. Lara Kent Parkı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tahsis amaçlı yeni bir imar planının Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na onay için sunulduğunu dile getiren Küçükarslan, Lara Kent Parkı’nın turizm amaçlı veya temalı park olarak planlanması ve tahsis edilmesi halinde her türlü yasal yola başvuracaklarını söyledi.

 

TÜREL’E ÇAĞRI 

“Lara Kent Parkı, 1997 yılında onaylanan planlarda, Antalya halkının eğlence ve dinlence ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sosyal donatı alanı niteliğinde bölgesel park olarak planlanmıştır. Turizm amaçlı tahsis için kaçınılmazlık ve zorunluluk olmadığından, Bakanlıkça turizm amaçlı veya temalı park yapılmak üzere hukuk kuralları içinde kesinlikle tahsis edilemez, edilmemesi gerekir” diyen Küçükarslan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve belediye yönetimine çağrıda bulundu. Daha önce yargı süreçleri tamamlanan Lara Kent Parkı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kent parkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin talep edilmesini isteyen Küçükarslan, “Tahsisin sağlanması, tahsis alınan kent parkının plan ve projelerinin kentlilerin ve kent dinamiklerinin görüşleri doğrultusunda fikir projesi yarışması yolu ile elde edilmesi için gerekli girişim ve çalışmalar yapılmalı” dedi.

 

“SAHİP ÇIKILMASINI BEKLİYORUZ” 

Başta Antalya Kent Konseyi olmak üzere tüm ilgililerin, onay sürecinde olan Lara Kent Parkı planlarını gündemlerine almalarını ve Lara Kent Parkı’na sahip çıkmalarını beklediklerini dile getiren Küçükarslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antalya halkını, çok geç olmadan 1997 planlarında, kentlilerimiz, çocuklarımız ve torunlarımız için kent parkı kararı getirilmiş Lara Kent Parkı’na sahip çıkmaya, Lara Kent Parkı’nın Antalya’nın olması, Antalyalıların kalması için gereğini yapmaya, yaşanabilecek olumsuz gelişmeler karşısında başlayacak eylem ve çalışmalara destek olmaya çağırıyoruz.”

 

“YAŞANAN SÜREÇLERİ TEKRAR YAŞAYACAĞIMIZ GÖZLÜYORUZ” 

Son olarak, “Lara Kent Parkı ile ilgili daha önceden yaşanan süreçleri tekrar yaşayacağımızı gözlüyoruz” diyen Küçükarslan, yeni planları görmediklerini söyledi. Küçükarslan, Bakanlığın Lara Kent Parkı’nın mevcut durumu hakkında üniversiteden rapor istediğini de sözlerine ekledi.


Antalya Gazetesi


Geri Dön