07 / 05 / 2024

antalya Lara Kent Parkı

antalya Lara Kent Parkı

Lara Kent Parkı’yla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis amaçlı yeni bir imar planı hazırlandığını savunan Abit Küçükarslan, tüm ilgililerden ve Antalya halkından Lara Kent Parkı’na sahip çıkmalarını istedi.

Mimarlar Odası'nın Lara Kent Parkı için açtığı dava sonuçlandı!

Antalya’da 2006 yılında Lara plajlarının da bulunduğu Lara Kent Parkı’nı özel bir firmaya tahsisinin iptali için Mimarlar Odası’nın yürüttüğü hukuki mücadelede 9 yıl sonra nihai red kararı verildi

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Kent Saray İnşaat'tan Antalya'ya 601 konutluk yeni proje geliyor!

Kent Saray İnşaat, Antalya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. 618 milyon 769 bin 400 TL'ye mal olacak projede 601 yeni konut yer alacak.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Cavit Arı'dan Antalya’daki PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası satışına tepki!

Antalya’da PTT Lara Eğitim ve Dinlenme Tesis Binası, 66 milyon 125 bin TL muhammen bedelle kapalı teklif açık artırma usulüyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından satışa sunuldu. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "PTT kamp yeri satış listesinden çıkarılmalı" diye konuştu. 

Mustafa Geyikçi'den Antalya Finike'deki 'Kent Meydanı' projesine ilişkin açıklama!

Antalya’nın Finike ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Geyikçi, hayata geçirmeyi planladıkları 'Kent Meydanı' projesinin çıkmaza girdiğini dile getirdi. 

Antalya Elmalı'ya kent meydanı projesi geliyor!

Antalya Elmalı'da birçok sorunu çözmesi planlanan Elmalı Kent Meydanı Projesi hayata geçirilecek.

Antalya Elmalı'da Kent Meydanı inşa edilecek!

Antalya Elmalı Belediyesi,  ilçede bulunan birçok sorunu çözüme kavuşturacak Elmalı Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirecek.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

TMSF'den 'Uzan Grubu'nun Antalya'daki otelinin satışı' açıklaması!

TMSF, "Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı, TMSF'ce el konulan, yıllardır atıl durumdaki otel, Milli Emlak tarafından satıldı" şeklinde haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Uzan Grubu'nun Antalya'daki oteli satıldı!

Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı otel satışa çıktı. TMSF'nin el koyduğu yıllardır atıl halde duran otelin yarım kalan inşaatı tamamlandı.

antalya Lara Kent Parkı Haberi

antalya Lara Kent Parkı

49 yıllığına bir şirkete ihale edildikten sonra açılan davalar sonucunda ihalesi ve ön izni iptal edilen 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı’yla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsis amaçlı yeni bir imar planı hazırlandığını savunan Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü Abit Küçükarslan, tüm ilgililerden ve Antalya halkından Lara Kent Parkı’na sahip çıkmalarını istedi.


Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan, dün Antalya Barosu binasında bazı meslek odası başkanları ile birlikte Lara Kent Parkı ile ilgili açıklama yaptı. Lara Kent Parkı olarak planlanan 3 bin 500 dönümlük alanın Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1992 yılında doğal SİT alanı ilan edildiğini hatırlatan Küçükarslan, alanın turizm amaçlı tahsis şartnamesine, tahsis ihalesine ve ön izninin iptaline karşı açılan...